Eski Android'iniz için 11 kullanım alanı!

2-3 senelik yaşlı Android cebinizi tekrar işe yarar hale getirmeye ne dersiniz? İşte bunun 11 yolu!

Yaşlı cebinizi diriltin!

Birkaç senelik Android cebinizi artık kullanmıyorsanız, onu belki 200-250 TL'ye satabilir, geri dönüşüm için elden çıkarabilir veya elinizde tutarak onu çeşitli işlerde değerlendirebilirsiniz. En basit Android'li cep bile Wi-Fi özelliğine sahip, internete bağlanabilen, karmaşık bir cihazdır. İşte onu tekrar değerlendirmeniz için 11 fikir.

1. Güvenlik kamerası: Eski Android'inizi güvenlik kameralarınızı izlemeye yönelik bir cihaz haline getirebilecek IP Cam Viewer Lite gibi birçok uygulama var.

2. Cihazınıza AirPlay ses akışı yapın: AirPlay/DLNA Receiver gibi bir uygulamayı yükledikten sonra cihazınızı yerel ağınıza bağlayın. iTunes'u açıp "AirPlay" simgesine tıkladığınızda
"ITV@86 AirPort Express" adında yeni bir cihazın belirdiğini göreceksiniz.

Çince uygulamayı kullanmakta zorluk çekiyorsanız, ücretsiz sürümünde 30 dakika kısıtlaması olan AirBubble'ı deneyebilirsiniz.

Çocuklar için oyun makinesi, uzaktan kumanda...

Çocuklar için oyun makinesi, uzaktan kumanda...
Android'inizi bir sunucu haline getirebilirsiniz

3. Çocuklara oyuncak: Küçük çocuklara özel bazı uygulamaları yükleyip Wi-Fi'ı kapatarak çocuklarınızın hoş vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

4. Uzaktan kumanda: Wi-Fi üzerinden fare ve klavyeyle birden fazla PC'yi kontrol etmenize izin veren Unified Remote, Windows Media Center, Windows Media Player ve fazlası için özel uzaktan denetimler sunuyor. Google Play'de Smart TV'ler için Wi-Fi uzaktan kumandalar bulmanız mümkün.

5. Mutfak yardımcısı: Google Tasks'ın yardımı, bir web tarayıcısı ve basit bir ayaklık ile Android'li cihazınızı ideal bir mutfak yardımcısına dönüştürebilirsiniz.

6. Çok düşük güçlü sunucu: Telefondan sunucu mu olur demeyin. Ücretsiz Servers Ultimate uygulaması ile onu bir HTTP(S), DLNA, DDNS, FTP veya POP3 sunucusuna dönüştürebilirsiniz.

7. Taşınabilir medya çalıcısı: Depolama için ucuz bir SD kartıyla cihazınızı otobüste film izlemek veya müzik dinlemek için kullanabilirsiniz.

8. Taşınabilir oyun konsolu: Cihazınız en yeni oyunları çalıştıramıyor olabilir, ancak onu emülatörler ile klasik bir oyun platformu haline getirebilirsiniz. Android'li cebinizi veya tabletinizi bir konsola dönüştürmek için MAME, ZX Spectrum, Commodore 64, Sega Megadrive/Genesis ve Nintendo SNES uygulamalarını yüklemeyi deneyebilirsiniz.

IP web kamerası, video kamera ve uydu navigasyonu

IP web kamerası, video kamera ve uydu navigasyonu

9. IP web kamerası: Ücretsiz bir uygulama olan IP Webcam olan IP Webcam, Android'li cebinizi bir IP tabanlı web kamerasına dönüştürüyor. Uygulama ses, VLC'ye akış yapabilme gibi hoş özelliklere de sahip.

10. Video kamera: Eski cebinizin fotoğraf kalitesinin yeterli olmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Ancak onu bir video kamera olarak da kullanabilirsiniz. Kameranız düşük çözünürlüklü olsa da videolarda iyi bir performans gösterecektir.

11. Uydu navigasyonu: Sygic gibi bir çevrimdışı navigasyon uygulaması ile cihazınızı bir GPS cihazına dönüştürebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları