Eski Apple mühendisine Genius Bar şoku!

Eski bir Apple mühendisi, Apple mağazalarındaki Genius Bar'da çalışmak için başvurdu, ancak...

Eski Apple mühendisine şok!

Apple'ın mağazalarında sizi karşılayan genius'lar (dahiler) oldukça anlayışlı, genellikle diri ve genç çalışanlar. Peki Apple, yetenekli ancak daha yaşlı bir genius'u size işe alır mıydı?

New York Times'ın bu hafta sonu Ashton Applewhite tarafından kaleme alınan makalesinde yaşı ilerlemeye başlamış çalışanlara yönelik önyargı ele alındı. Makalede 21 yıl Apple'da çalışan JK Scheinberg'in hikayesinden bahsedildi.

JK Scheinberg, Apple'da çalıştığı sırada Steve Jobs'a Mac'leri Intel işlemcilere taşıma fikrini vermesiyle tanınıyor. Emekliye ayrıldıktan sonra Apple mağazasında genius olarak çalışmanın eğlenceli olacağını düşünen Scheinberg, işe girmeyi başaramamış.

Applewhite'a göre 2008 yılında, 54 yaşında emekli olan Scheinberg, grup mülakatındaki herkesin, kendisinin iki katı yaşında olmasına rağmen, işi çok iyi yapabileceğini düşünmüş. Bununla birlikte her mülakatta kendisiyle bizzat konuşulmasına ve kendisine "biz size döneceğiz" denmesine rağmen, geri dönüş yapan kimse olmamış.

Scheinberg'in işe alınmama nedeni ise muhtemelen yaşı. Teknoloji sektöründe yaş ayrımcılığı tartışılan bir konu olsa da, bazı eski çalışanlara göre Silikon Vadisi'nde iş bulmak eskisinden daha kolay. Elbette Apple, birçok firma gibi mağazalarında genç bir kişinin daha canlı bir görüntü vereceğini düşünüyor olabilir, ancak sonuçta mağazaya gelenlerin telefonlarının tamir edilmesini istediğini, bunu yapanın kaç yaşında olduğunun umurlarında olmayacağını düşünüyoruz.

Okuyucu Yorumları