Eski cebinize "eski" deyip geçmeyin...

Bir kenara attığınız eski bir Android cebiniz varsa, ona müthiş bir yetenek kazandırmanız mümkün!

Eski deyip geçmeyin...

Evin bir köşesinde tozlanan, ya da vazgeçmek üzere olduğunuz eski bir Android telefonunuz var mı? O zaman cihazınızı emekliye ayırmak yerine onu mobil sunucu olarak kullanmayı deneyebilirsiniz.

XDA Forum üyelerinden "Themuzz", Server Ultimate adını verdiği bir uygulama geliştirdi. Bu uygulama sayesinde Android sahipleri cihazlarını DLNA, DNS, DDNS, Email (POP3 ve SMTP), FTP(S), Proxy (tunneling), SMS ağ geçidi, Time (NTP or TP), HTTP(S) ve/veya (güvenli) WebDAV sunucusu haline getirebiliyorlar.

XDA geliştiricilerinin açıklamasına göre Servers Ultimate, DLNA üzerinden cihazlarınıza medya içeriği göndermenizi, bir e-posta ya da proxy sunucu yaratmanızı, bir FTP sunucusu ile dosya paylaşmanızı, hatta kendi web sunucunuzu kurmanızı sağlıyor.

Bunların yanında aynı sunucunun birden fazla oturumunu da çalıştırabiliyor ve DDNS sayesinde sunucunun sürekli çevrimiçi ve ulaşılabilir olmasını sağlıyorsunuz.

Eğer bu uygulama sizin de ilginiz çektiyse XDA Forum'da ilgili sayfayı ziyaret edin, eski telefonunuz bir işe yarasın...

Okuyucu Yorumları