Eski dizüstünüzü Chromebook'a dönüştürün!

Bu ücretsiz yazılımla, eski dizüstü bilgisayarınızı gerçek bir Chromebook'a dönüştürmeniz mümkün!

Eski laptop'tan Chromebook!

Windows ve Mac dizüstü bilgisayarların yanında işlevsel ve uygun fiyatlı bir alternatif olarak sunulan bulut tabanlı Chromebook'lar temelde Linux çekirdeği üzerinde temelleniyor. Bu da aslında söz konusu cihazların internet bağlantısı olmadan fazla kullanışlı olmadıkları anlamına geliyor.

Fakat diğer yandan şu da bir gerçek ki, bu günlerde dizüstü bilgisayarlarda yapılan aktiviteler için öyle pek matah bir donanım gücüne de ihtiyacımız yok. Zira birçok kişi için, internette dolaşmak, e-mail gönderip almak, film ve müzik oynatmak, sosyal medya üzerinden arkadaşlar ve yakınlarla iletişim halinde olmak yeterli olabiliyor.

Bütün bu özellikleriyle Chrome işletim sistemi size cazip gelse de bunun için bir Chromebook almaya ikna olmakta zorlanabilirsiniz. Fakat Neverware adlı bir yazılım sayesinde Chrome OS'yi Windows bilgisayarlarda da çalıştırmak mümkün. Neverware'in sunduğu ücretsiz CloudReady özelliği sayesinde eski dizüstü bilgisayarınızda Chrome OS'yi çalıştırabilir ve onu çok daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.

Bunun için ihtiyacınız olan tek şey 8 ya da 16 GB'lık bir USB bellek, bir internet bağlantısı ve Chromebook Recovery Utility'yi kullanmak için Chromebook tarayıcı.

Neverware'in web sitesinde cihazınızın CloudReady için uyumlu olup olmadığını görebilir ve talimatları izleyerek dizüstünüzde Chrome OS deneyimini yaşamaya başlayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları