Eski efsane geri dönüyor!

Bir zamanlar WinAMP ve WMP'ye kök söktüren medya oynatıcı, torrent devinin desteğiyle geri dönüyor!

Eski efsane geri dönüyor!

Amerikan torrent devi BitTorent Inc., bu aralar dosya paylaşım ağını daha da büyütmenin peşinde. "Geleceğin eğlence sektörünü" yeniden yapılandırmak isteyen şirket, bu amaçla yeni ortaklıklar kurmayı hedefliyor.

Bittorent resmi blog sitesinde yaptığı açıklamada, kullanıcılarına sağladıkları muazzam içerik sayesinde şimdiye dek gayet iş çıkardıklarını belirtti. Şirket aynı zamanda yaptığı resmi anlaşmalarla, hak sahiplerine ve sanatçıların kendilerine ek gelir kazandırdıklarını da ileri sürdü.

Ancak görünüşe bakılırsa tüm bunlar BitTorent için henüz başlangıç. Torrent devi yapacağı anlaşmalarla "dijital dağıtımcılığı" daha ileri seviyelere çıkarmayı planlıyor.

Şirket yola ilk olarak "hip-hop efsanesi" DJ Shadow'la çıkacak. Sanatçının albüm, konser, fotoğraf gibi ürünlerini paket halinde sunacak olan BitTorent, içeriğe ayrıca "ücretsiz/opsiyonel RealPlayer indir" seçeneği ekleyecek.

Paketi, RealPlayer eklentesiyle indiren her kullanıcı için RealPlayer BitTorrent'e belli bir para ödeyecek. BitTorrent de o parayı içeriğin sahibi sanatçıyla paylaşacak. Bu "ortaklık," kullanıcılarının çoğunu Media Player, iTunes gibi ortam yürütücülerine kaptıran RealPlayer için de şüphesiz büyük yarar sağlayacak.

BitTorrent ve RealPlayer'ın gerçekleştireceği bu yeni iş modeli piyasanın gidişatını nasıl etkileyecek, hep birlikte göreceğiz...

Okuyucu Yorumları