Eski F8 güvenli kip kısayolunu geri getirin!

Windows 7 ve öncesinde yer alan ve çok işimize yarayan özelliği, Windows 8'e getirmek elinizde!

"Uçan" özelliği geri getirin!

Windows 8'in UEFI destekli cihazlara özel yeni bir bootlader ile geliyor, bu nedenle eskiden F8'e bastığımızda çıkan ve sistemi güvenli modda açmamıza izin veren menüyü içermiyor.

Metro stiline sahip yeni bootloader, renkli ve hoş bir görünüme sahip olsa da bazı can sıkıcı yanları var. Örneğin farklı bir işletim sistemini açmak veya Windows'u güvenli modda açmak istiyorsanız, sisteminizi tekrar baştan başlatmanız gerekiyor.

Alternatif bir işletim sistemini veya güvenli modu direkt olarak açmanıza izin veren eski bootloader'a dönmenin bir yolu var. Bunun için aşağıdaki komutu çalıştırmanız yeterli:

1. Komut satırını yönetici yetkileriyle çalıştırın (giriş ekranında cmd dizisini aratın ve sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır'ı seçin).

2. Aşağıdaki komutu çalıştırın:

bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy

3. Bilgisayarı yeniden başlatın. Windows logosu görünmeden önce F8'e bastığınızda gelişmiş önyükleme seçeneklerini görebileceksiniz.

Bu ayarı yaptıktan sonra da Windows 8'in yeni onarma menüsünü kullanabilirsiniz. Menüden "Bilgisayarınızı onarın" seçeneğini seçmeniz yeterli.

Yaptığınız işlemleri geri alıp Windows 8'in bootloader'ına dönmek için aşağıdaki komutu çalıştırın:

bcdedit /set {default} bootmenupolicy standard

Okuyucu Yorumları