Eski IE'lere kesin ölüm!

Microsoft eski sürüm Internet Explorer'lardan o kadar sıkıldı ki, bakın çareyi ne yapmakta buldu...

MS, Chrome'dan esinlendi!

Hüseyin Cem Köylü

Exploring IE web blog'undan mesajı veren Internet Explorer satış ve pazarlama müdürü Ryan Gavin, ocak ayından itibaren Windows XP, Vista ve Windows 7 platformlarında Internet Explorer'ın otomatik olarak güncelleneceğini duyurdu. İlk etapta Avustralya ve Brezilya ile başlayacak, daha sonra da geri kalan ülkelere yayılacak olan uygulamadan otomatik güncelleştirmeleri açan kullanıcılar yararlanacak. Bilindiği gibi Chrome da, eğer aksi bir şey yapmazsanız, kendini arka planda sessiz sedasız güncelliyor.

Microsoft eski sürüm IE kullananları yeni sürüme geçirmeye kararlı... Gavin konuyla ilgili "Otomatik güncelleştirmeler ile kullanıcıya en iyi korumayı, en kolay ve hızlı yoldan sunmayı istiyoruz. Milyonlarca Windows kullanıcısı internette gezinmek için IE'yi kullanıyor ve IE'yi sürekli güncel tutmak kullanıcının internette güvenli bir şekilde dolaşabilmesi için çok kritik bir hamle. Windows Update üzerinden otomatik güncelleştirmeleri aktifleştirildiğinde sorunsuz ve zahmetsiz bir şekilde IE9 ve gelecek sürümlere terfi edebileceksiniz" yorumunda bulundu.

Gavin ayrıca tüm şirketler ve organizasyonların IE'yi otomatik güncelleştirmek istemeyebileceğini çünkü IE8 ve IE9 için özelleştirilmiş araçlar kullanıyor olabileceklerini, bu durumda ise otomatik güncelleştirmeler açık olsa dahi Internet Explorer'ın bu güncelleştirmeler dışında tutulabileceği bir seçenek olacağını belirtti.

IE8 öncesi sürüm kullanan ve otomatik güncelleştirmeleri açmayan kullanıcılar ise bu özellikten yararlanamayacaklar.

Okuyucu Yorumları