Eski iPhone'u yenisiyle değiştirin!

Apple, ABD'li iPhone kullanıcılarına sunduğu "dev" imkanı, şimdi ABD dışına da taşıyor!

Eskiyi getir, yenisini götür!

Apple'ın, yeni iPhone'larla beraber ABD'deki Apple Store'larda başlattığı "eskisini getir yenisini götür, iPhone'un yeni kalsın!" kampanyası büyük ilgi görünce, Tim Cook şimdi aynı kampanyayı kendilerini öksüz hisseden İngiliz Apple hayranları için de devreye sokmayı planlıyor.

iPhone'suz bir hayat düşünemeyenlerin karşısına çıkan en büyük problemlerden biri, her yıl yeni bir iPhone çıktığında eskisinin modasının geçmesi. Bu nedenle henüz bir yaşına bile basmayan ve elbette taksit ödemeleri de henüz bitmemiş olabilen telefonlarının modası geçtiğinde büyük üzüntü yaşıyorlar.

Apple hayranlarına "şefkatli bir baba" gibi yaklaşmak isteyen Apple CEO'su Tim Cook ise, bu insanların mağdur olmaması için, eski iPhone'larını getirip yeni iPhone alabilecekleri bir kampanya başlatmıştı. Sadece ABD'de devrede olan kampanyaya İngiltere'den de yoğun talep olunca, Tim Cook kampanyayı İngiliz fanatikleri için de devreye sokmaya karar verdi.

Operasyonun İngiltere ayağını Apple'ın distribütörlüğünü yapan Brightstar'ın üstlenmesi bekleniyor. Apple kullanıcıları, eski iPhone'larını mağazaya götürecek; mağazadaki çalışanlar, telefonun ekranının sağlam olduğundan, cihazın çalışır halde olduğundan emin olunca, telefon sahibinin bir sene önce dev bir ücret ödeyerek satın aldığı cihazı minik bir "ön ödeme" olarak kabul ederek yeni iPhone 5S veya 5C'lerden birini verecek.

Kullanıcılar ise yeni iPhone'un geri kalan ücretini veya operatör sponsorlu aylık taksitlerini ödemeye başlayacak. İkinci elden toplanan eski iPhone'ların ise ne yapılacağı şimdilik net değil.

Okuyucu Yorumları