Eski iPhone'unuz yeni gibi çalışsın!

iPhone 4 veya iPad 2 gibi eski nesil bir cihazın iOS 7'yi takılmadan çalıştırmasının yolları...

Eski iPhone'a yeni hayat!

Apple'ın mobil platformu iOS 7, sadece en yeni iPhone ve iPad'de değil, iPhone 4 ve iPad 2 gibi eski cihazlarda bile çalışıyor. Ancak bu, iOS 7'nin bu eski cihazlarda çok iyi çalıştığı anlamına gelmiyor - akıcı bir performans için bazı ince ayarlamalar yapmanız gerekiyor. İyi haber ise çok fazla işlevi feda etmenize gerek olmadığı - sadece ipuçlarımızı takip ederek eski iPhone ve iPad'inizin hala yaşadığını deneyimleyebilirsiniz.

Görsel efektleri azaltın

iOS 7'deki yeni görsel efektler büyüleyici olabilir, ancak özellikle eski donanımlarda yavaşlığa neden olabilir. iPad 2 veya iPhone 4'e iOS 7 yüklediğinizde Apple, bu yeni efektlerin çoğunu devre dışı bırakıyor. iPhone 4S veya daha yeni bir cihaz kullanıyorsanız efektleri kapatmanız hala mümkün. Bu sayede arayüzü biraz daha akıcı hale getirirken pilden tasarruf edebilirsiniz.

Ayarlar uygulamasını açın ve Genel > Erişebilirlik yolunu izleyin. Bulanıklaştırma efektlerini kapatmak için Karşıtlığı Artır seçeneğini etkinleştirin. Onun hemen altındaki Hareketi Azalt işlevini etkin hale getirerek giriş ekranlarındaki parallax efektini kapatabilirsiniz. Bu ayar, iOS 7.0.3 ve sonrasında uygulamaları çalıştırdığınızda kullanılan yakınlaştırma efektini basit bir efektle değiştiriyor.

Ekran parlaklığı ve GPS

Ekran parlaklığı ve GPS

Ekran parlaklığı

İster inanın, ister inanmayın, ekran parlaklığını kısarak pilden önemli ölçüde tasarruf edebilirsiniz. Otomatik parlaklığı açmak bu konuda size yardımcı olabilir. Veya parlaklığı elle kısabilirsiniz.

Ekranı kullanmadığınızda otomatik olarak kilitleme süresini 1 dakika olarak ayarlamanız da cihazınızın uyku moduna daha çabuk geçmesini sağlayacaktır.

Telefonun ekranının altından yukarıya doğru sürükleyerek açtığınız Kontrol Merkezi'nde Bluetooth ve Wi-Fi'ı kapatmak gibi pilden tasarruf etmenizi sağlayacak seçenekler bulabilirsiniz.

Neredeyim?

GPS konum bulma işlevi çok faydalı olsa da pil tüketimi yüksektir. Bu nedenle onu kullanan uygulamaları kısıtlamanızda fayda var. Ayarlar uygulamasını açın ve Gizlilik > Konum Hizmetleri bölümünü takip edin. GPS'i kapatmak pilden tasarruf etmenizi sağlayacak olsa da, birçok uygulamanın işlevlerini kısıtlayacaktır. Bu nedenle GPS'i bazı uygulamalar için açık bırakmak isteyebilirsiniz. Maps, yolculuk uygulamaları gibi.

iOS 7 arka planda daha çok iş yapabildiğinden Ayarlar > Genel > Arka planda uygulama yenileme yolunu izleyerek hangi uygulamaların ağ istekleri gönderebildiğine göz atın.

Push e-posta da çok faydalı bir işlev olabilir, ancak özellikle mobil bağlantıda pilinizin daha hızlı tükenmesine katkıda bulunabilir. Ayarlar > Posta, Kişiler, Takvimler > Yeni verileri çek yolunu izleyerek Push e-postayı kapatabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları