Eski Kadın Çalışanlardan Google'a Dava...

Eski Google çalışanı 3 kadın, Google'ın kadınlara bakışı konusunda sert iddialar içeren bir davaya imza attı!

Kadınlar, Google'a dava açtı!

Üç eski Google çalışanı firmaya, kadınlara karşı ayrımcılık yapıldığı iddiası ile toplu dava açtı. Şikayete göre Google, sistematik olarak aynı işi yapan kadınlara erkeklerden daha az maaş ödüyor, erkekler daha sık terfi ediyor ve kadınlar daha düşük maaşlı, daha düşük seviyedeki işlerde kullanılıyor.

The Guardian'ın belirttiğine göre dava başvurusu geçtiğimiz Perşembe günü Kelly Ellis, Holly Pease ve Kelli Wisuri tarafından Kaliforniya'daki firmada son dört yıl içerisinde çalışmış olan bütün kadınlar adına açıldı. Şikayette belirtilene göre Google'ın, Çalışma Bakanlığı'nın çalışan ödemeleri tarihini paylaşmayı kabul etmiyor. Ayrıca bu dava, New York Times'ın çalışanlar tarafından yazılan gelir tablolarını yayınlamasının yaklaşık olarak bir hafta sonrasında açılmış durumda.

ABD Çalışma Bakanlığı da, Nisan ayında Google'ı cinsiyet ayrımcılığı ile suçlamıştı. Google, bu iddiaları reddetmişti ve çalışanlar hakkında daha fazla bilgi istendiğinde, istenen verileri toplamanın çok uğraştırıcı ve masraflı olduğunu söylemişti...

Okuyucu Yorumları