Eski mahkum hapishaneyi hack'leyince...

Tahliye olduğu hapishanenin bilgisayar ağına sızan eski mahkum personelin hayatını nasıl değiştirdi?

Hapishane hack'lendi!

42 yaşındaki Francis G. Janosko adlı eski mahkum, tahliye olduktan sonra diğer eski mahkumlar gibi hayatını düzene sokmaya çalışmak yerine kafayı yatmış olduğu hapishanenin sunucusuna taktı. Hapishanenin kullandığı bir yazılımdaki güvenlik açığını kullanarak sisteme sızan mahkum önce tam 1.100 hapishane çalışanın adları, adresleri, telefon numaraları ve sosyal güvenlik numaralarını ele geçirdi. Ardından da bu bilgileri tahliye olmuş diğer eski mahkumlarla paylaştı.

Koşulların ve yaşamın zor olduğu hapishanede, mahkumların en sevdiği kişiler arasında yer almayan bu personel gelişme üzerine endişeli günler geçirmeye başladı. İntikam almak isteyebilecek eski mahkumların yarattığı korku çoğunu taşınmak ve telefon numarasını değiştirmek zorunda bıraktı.

Normalde hapishane genelinde bilgisayarlar sadece kısıtlı zamanlarda araştırma için kullanılabiliyor ve internet erişimi yasak. Sunucunun internet bağlantısına sahip olmasının tek nedeni, Windows'un internet üzerinden dağıtılan güncellemelerine erişebilmesi. Bu bağlantı sayesinde sunucuya erişebilen Janosko'nun 12 yıl hapsi isteniyor.

Okuyucu Yorumları