Eski oyun konsolları Internet Archive'da!

Dev internet sitesi, şimdi de efsane olmuş tam 983 oyunu, kendi içerisinde kullanıcılara sunuyor!

Tam 983 oyun emrinizde!

1979'un sonlarında çıkan efsane oyun konsolu Atari Video Computer System, onu satın alan birçok kimseyi başına kilitlemeyi başarmıştı. Space Invaders'ı oynarken yaşadığı anları hala unutmayanların sayısı hiç de az olmasa gerek.

İnterneti özenle arşivleyen The Internet Archive, bu sefer açtığı The Internet Archive Console Living Room ile 983 eski oyunu kullanıcıların hizmetine sunuyor. "İster nostalji, ister bir eğitim aracı veya eğlence amaçlı olsun, milyar dolarlık endüstrinin başlangıcı olan yüzlerce oyun bulacaksınız" diyor Internet Archive.

Internet Archive'ın oyunlarını şu an üzerinde barındırdığı beş eski konsol bulunuyor: Atari 2600 ve 7800, ColecoVision, Magnavox Odyssey ve Astrocade. Diğer web siteleri bu oyunları tartışmalı biçimde ROM olarak dağıtıyor veya tarayıcı içinde emule ediyor. Ancak Internet Archive, oyunları ilk kez yasal olarak edinmenize olanak sağlıyor. Koleksiyon içinde Yar's Revenge, Donkey Kong, Spy Hunter, Joust, Defender, Centipede gibi klasiklere rastlamanız mümkün.

Oyunlar şu an sessiz çalışıyor, ancak Internet Archive bu sorunu kısa sürede çözeceğinin sözünü veriyor. Web sitesi, önümüzdeki aylarda oynanabilir oyun sayısının da genişleyeceğinin haberini veriyor.

Okuyucu Yorumları