Eski PC'nizi değerlendirmenin 4 yolu!

Eski bilgisayarınızla yapacak bir şey aklınıza gelmiyor mu? İşte size 4 farklı fikir...

Eski PC'niz işe yarasın!

Eski bilgisayarınızdan kurtulamıyorsanız onunla yapabileceğiniz birçok şey var. Teknoloji şirketleri birkaç senelik PC'nizin artık işe yaramaz olduğunu söyleseler de aşağıdaki önerilerimizi değerlendirerek ondan faydalanabilirsiniz.

Bir web sunucusuna dönüştürün

Bir web siteniz varsa kendi web sunucunuzu kurarak istediğiniz yazılıma sahip olma avantajını ve yükseltebilme esnekliğini elde edebilirsiniz.

Virüslerle oynayın

Eski PC'nizi bir web sunucusuna dönüştüremiyorsanız, onu bir işkence aleti haline getirebilirsiniz. Öncelikle bir Windows CD'sinin elinizin altında olduğundan emin olun. Virüslü olup olmadığından şüphe duyduğunuz bir uygulamayı eski PC'nize yükleyerek test edin. Sadece virüsleri test etmek zorunda değilsiniz. Tehlikeli olduğunu düşündüğünüz yazılımları da burada deneyebilir, hasarı eski PC'nize verebilirsiniz.

Modifiye edin veya geri dönüştürün

Modifiye edin veya geri dönüştürün
Onu havaya uçurmak da seçenekleriniz arasında

Modifiye edin

Kasanızı bir sanat çalışmasına dönüştürmeyi deneyebilirsiniz. Bu adreste olduğu gibi internette bir çok kasa modifikasyonu bulmanız mümkün. Örneğin bilgisayarınızı bir fotoğraf çerçevesine dönüştürebilir, Wi-Fi özelliği varsa onu Flickr'e bağlayabilirsiniz.

Geri dönüştürün

Çevreyi korumak adına her zaman geri dönüşüm seçeneğini göz önünde bulundurabilirsiniz. Öncelikle ileride kullanabileceğiniz RAM gibi bileşenleri saklayın ve hassas bilgilerinizi sabit diskinizden güvenle sildiğinizden emin olun. Geri dönüştürme için üreticinize veya bölgenizdeki yerel geri dönüştürme programına başvurabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları