Eski tablet ve telefonları atmayın; kullanın!

Zamanında onca para verip aldığınız eski telefon veya tabletinize 7 yeni görev!

Eskilere yeni görevler!

Yeni bir telefon veya tablet satın almak herkesi heyecanlandırır ama bir de geride, eski bir cihaz bıraktığınızı unutmayın. Atıl duracak olan bu "bir zamanların" değerli cihazını aslında doğru değerlendirerek hala yararlı olmasını sağlayabilirsiniz. İşte, eski tablet ve telefonlarınızı değerlendirmenin yedi pratik yolu.

1- Güvenlik Kamerası

Eski Android veya iOS cihazınız, odanızı veya evinizi koruyan, harekete duyarlı bir güvenlik kamerası olabilir. SalientEye (Android) ve Manything (Apple ve Android) uygulamalarnı yükledikten sonra cihazınızın kamerasını izlemek istediğiniz bölgeye doğru sabitleyin, artık siz evde değilken ev içinde oluşan hareketler anında telefonunuza mesaj olarak iletilecek, evinizi cebinizdeki cep telefonundan izleyebileceksiniz.

2- Dijital Fotoğraf Çerçevesi

Telefon veya tabletinizi masanızın üzerine yerleştirin, göstermek istediğiniz fotoğrafları da hafızasına yükledikten sonra, fotoğrafları slayt şov şeklinde gösteren bir fotoğraf uygulamasıyla açın ve öylece bırakın. Şarja bağlı olarak çalışan cihazınız, sonsuza kadar kapanmadan yüklediğiniz fotoğrafları çevirip duracaktır. Android için Dayframe uygulamasını, Apple içinse Digital Photo Frame'i kullanabilirsiniz.

3- Uzaktan Kumanda

Bugün artık pek çok akıllı televizyon, BlueRay oynatıcı veya TV yayın kutusu Wi-Fi bağlantısına sahip ve uzaktan kumanda uygulamalarıyla çalışabiliyor. Eski tablet veya telefonunuza yükleyeceğiniz uygun bir uzaktan kumanda uygulaması sayesinde, bu cihazlarınızı televizyonunuzu veya medya oynatıcınızı kontrol etmek için kullanabilirsiniz.

Devamı, ikinci sayfada...

Saat, navigasyon ve fazlası...

Saat, navigasyon ve fazlası...

4- Çocuklar için oyun cihazı

Eski tabletiniz ve telefonunuz, evdeki küçük çocuklar için harika bir oyun cihazı olabilir. Çocukların kolayca kırıp zarar verebileceği yeni ve yüksek ücretli bir tablet veya telefon yerine, artık kullanmadığınız ve gözden çıkardığını eski cihazları kullanmaları çok daha iyi olmaz mı? Ayrıca cihazın çocuklar için çok daha kullanışlı olması için, çocuklara özel bir arayüz olan Famigo'yu da yükleyebilirsiniz.

5- E-kitap okuyucu

E-kitaplarınızı yanınızda taşıdığınız telefon veya tabletlerde bulundurabilirsiniz ama evde, koltuğunuzun başında, yatağınızın ucunda duran eski cihazlarınıza da yüklemekten sakınca gelmez. Üstelik evde e-kitaplarınızı eski cihazlarınızdan okuyarak, gün boyu yanınızda taşıdığınız önemli iletişim cihazlarının şarjının tükenmesini ve pilinin yıpranmasını önlemiş olursunuz.

6- Alarm saati

Yatağınızın yanında, baş ucunuzda sürekli şarja takılı eski telefonunuzun, sizi her sabah istediğiniz saatte uyandıracağına emin olabilirsiniz. Eski telefonlarınıza farklı ve zengin içerikli alarm uygulamaları yükleyebilirsiniz. Hatta bu sayede, eski cihazınızı bir masa saati olarak kullanmanız bile mümkün. Mevcut kullandığınız telefona ise fazla afili alarm uygulamaları yüklemek, şarjın çok hızlı tükenmesine neden olabilir.

7- Otomobil için medya oynatıcı / GPS

Eski telefonunuzu, otomobilinizden hiç çıkmayan ve çakmak çıkışına bağlayacağınız bir USB arayüzü ile sürekli şarjda tutabileceğiniz bir multimedya sunucusuna ve GPS cihazına çevirebilirsiniz. Telefonu veya tableti, aracınızın ses sitemine bağladığınızda dilediğiniz şarkıyı çalabileceğiniz dokunmatik bir müzik çalarınız olacağı gibi Yandex Navigator gibi, Türkiye yollarını başarıyla takip eden bir navigasyon uygulaması sayesinde de otomobilinizde daimi bir navigasyon cihazına sahip olacaksınız. Tabi biraz para harcayarak, taç teşekküllü bir navigasyon uygulamasını tercih etmeniz de mümkün...

Okuyucu Yorumları