eSpor endüstrisi hızla büyüyor...

Başlangıçta kimsenin ciddiye almadığı eSpor kavramı, bakın bugün hangi noktalara geldi...

eSpor gerçekleri!

PwC (daha önce PricewaterhouseCoopers olarak bilinen finansal hizmetler firması) tarafından söylenene göre eSpor endüstrisinin 2016 yılında 463 milyon dolar değere ulaşması bekleniyor. Bu miktar, hızla büyüyen endüstrinin 2015 yılına göre yüzde 43'lük bir sıçrayış yaşadığı anlamına geliyor.

Gelir sayıları bir kenara bırakıldığında da PwC'nin raporu, eSpor endüstrisinin izleyicileri hakkında ilginç bir veri sunmakta. Daily Dot'un fark ettiği üzere izlenen en popüler oyun League of Legends olmasına rağmen, izleyicilerin yaklaşık olarak yüzde 63'ü FPS (first-person shooter) oyunlarını izlemek için giriş yaptıklarını söylemekte. Ayrıca anket katılımcılarının yaklaşık yüzde 57'si kendilerini hardcore (ciddi - kararlı) oyuncular olarak tanımlıyor. Ancak kadınlar, kendilerini "eSpor dahilinde" olarak tanımlamaya erkeklere göre daha yatkın. Bu da, eSporun genel düşünceye göre daha az erkek merkezli olduğunu gösteriyor.

Ayrıca, bunun gerçekten bir "spor" olmadığını söyleyen kişiler için de eski NBA başkanı David Stern'in bir cevabı bulunmakta: "Tabii ki bu bir spor. Arenaları ve stadyumları dolduruyor, üzerine kurulmuş bir OTT ağı (Twitch) bulunuyor ve takım satın alımlarının bulunduğu canlı bir market söz konusu..."

Okuyucu Yorumları