Essential Phone Almayı Düşünüyorsanız Dikkat Edin!

Android'in babası Andy Rubin'in yeni telefonu Essential Phone'a sahip olmak isteyenler, görünüşe göre çok ama çok dikkatli olmalılar!

Essential Phone alacaklara kötü haber!

Kendi söküğünü kendi dikmeyi seven kullanıcıların pek çoğu, akıllı telefon ve diğer elektronik cihazlarının tamirlerini büyük çoğunlukta kendi üstlenmeyi tercih ediyor. Bunun için kendine araç kitleri satın alan kullanıcılar, telefonlarının da ekran ve diğer materyallerini bu araçlarla tamir etme yoluna gidebiliyor. Ancak Essential Phone'da işler biraz daha karışık.

Essential Phone Almayı Düşünüyorsanız Dikkat Edin!

iFixit'in konuğu olan Essential Phone, onarımı bir hayli zor bir akıllı telefon. Özellikle USC-C bağlantı noktasının anakarta lehimlenmiş olması büyük bir sıkıntı yaratırken, bol keseden kullanılan yapışkan madde, telefonun parçalarının ayrılmasını neredeyse imkansız kılıyor. Bunun neticesinde de, kullanıcı ne kadar profesyonel olursa olsun, ne kadar nazik davranırsa davransın telefon büyük ölçüde yıpranıyor.

Essential Phone Almayı Düşünüyorsanız Dikkat Edin!

iFixit'in Essential Phone için verdiği onarılabilirlik puanı ise, 10 üzerinden 1. Evet, yani Essential Phone sahibi olanlar, ister telefonu kendi onarmaya çalışsın, ister bu işi profesyonellerin eline bıraksın, telefonun tamiri oldukça zor. O nedenle Essential Phone satın almayı düşünüyorsanız, ona iyi baksanız iyi edersiniz.

Okuyucu Yorumları