Essential, Telefon İşinde Kendine Güveniyor!

"Android'in Babası" olarak tanınan Andy Rubin'in şirketi, Google'dan ve diğer rakiplerden bile daha iyi bir telefon ürettiğine inanıyor!

Essential'dan iddialı sözler!

Essential, yeni telefonuyla ilgili oldukça cesur iddialarda bulunuyor. Firmaya göre Essential Phone, Android'in "gerçek potansiyelini ortaya çıkarabilir".

Bu sözler, Salı akşamı gerçekleştirilen bir röportajda Essential başkanı ve COO'su Niccolo de Masi'nin ağzından döküldü. Masi, Google'ın ve diğer üreticilerin en iyi mobil deneyimini sunmak için var güçleriyle çalıştıklarını bildiğini de söyledi.

Essential'ın iddialarda bulunurken kendisini rahat hissetmesinin güçlü bir nedeni var. Firmanın sahibi Andy Rubin, "Android'in babası" olarak tanınıyor. Rubin, yeni telefonuyla işleri daha da basitleştirmek ve ekosistemleri bir araya getirmek istiyor. Essential, işe telefonla başlayıp, başka alanlarda da ilerlemek istiyor.

Masi, bu alanda milyar dolarlık birkaç şirketin kendi kapalı duvarlarının ardında çalıştığını, Google, Amazon, Apple ve Microsoft'un kendi sistemlerini geliştirdiğini ve bu firmaların birbirleriyle pek iyi geçinmediklerini söylüyor. Yöneticiye göre "bir sonraki 100 milyar dolarlık fikir" duvarlarla çevrili bu bahçeleri birbirine bağlamak olacak.

Masi, firmanın yeni akıllı hoparlörü Essential Home'da Siri, Google Assistant ve Alexa gibi dijital asistanların Essential'daki Ambient OS ile çalışmasını istiyor. Yönetici, kendileriyle çalışmak istemeyenlerin olacağını da kabul ediyor.

Masi, röportajda giyilebilir teknolojilerin de sırada olabileceğinin ipucunu verdi.

Okuyucu Yorumları