Essential, Touch, Yeni Renkler Ve Oreo'ya Değindi

Andy Rubin'in telefon markası, touch sorunlarına, yeni renklere ve Android 8.0 Oreo konuları hakkında açıklama yaptı.

Essential, sorunları böyle çözecek

Uzun süren bir gecikmenin ardından Essential PH-1 nihayet müşterileine kavuştu. Çok popüler bir seçenek olmasa da, geliştirici ekip perde arkasında gerçekleşen gelişmeler konusunda daha şeffaf olmaya kararlı görünüyor. Reddit'te en son gerçekleşen 'bana istediğini sor' oturumunda şirket, telefon hakkında en çok konuşulan sorunlara değindi ve sık sorulan sorulara cevaplar verdi.

İlk olarak dokunmatik ekranın girdi gecikmesi ve ekran kayması esnasına görülen takılmalardan bahsedildi. Şirket bu sorunun farkında olduğunu ve şu an bir yama testi üzerinde çalıştıklarını belirtti. Yamanın yayınlanmadan önce biraz daha test edilmesi gerektiğini söyleyen yetkililer, sorunu tamamen ortadan kaldırdıklarını ve cihazın kullanım tecrübesinin çok daha iyi olacağını söylediler. Bir kaç hafta içinde gelecek olan bu yamada ayrıca parmak izi jestleri güncellemesi de olacak.

Android 8.0 Oreo konusuna da değinen şirket, işletim sisteminin test aşamasında olduğunu ve bir kaç hafta sonra beta sürümünün yayınlanacağını açıkladı. Eğer her şey yolunda giderse çok zaman kaybetmeden Oreo genel kullanıma da açılacak. Gelecek yamada Android N ile tanıtılan 'Night Light' özelliğinin de geleceği duyuruldu.

Eğer PH-1'in beyaz sürümünü bekliyorsanız, önümüzdeki hafta gerçekleşecek duyuruda detaylar belli olacak. Yeşil sürüm ise şimdilik daha geç bir tarihe ertelenmiş durumda.

Okuyucu Yorumları