Ev ağınızı bu 5 ipucuyla hızlandırın!

Evinizdeki kablosuz internet bağlantısı yerlerde mi sürünüyor? İşte onu hızlandırmanın 5 kolay yolu.

Kablosuz ağınızı hızlandırın!

Eğer kablosuz interneti verimli olarak kullanmak istiyorsanız, hızlı bir ağa sahip olmanız şart. Ağınızdan en yüksek performansı alabilmek 'optimizasyon' olarak adlandırılıyor ve yapması hiç de zor bir iş değil.

Bu yazımızda ev ağınızı tam potansiyeline ulaştıracak beş ipucunu sizlerle paylaşıyoruz.

1. Router'ınızı taşıyın

Bu kulağa akıllıca bir çözüm gibi gelmeyebilir, ancak router'ınızı merkez bir yere veya kalın duvarları olmayan bir odaya taşıyarak sinyal dağılımını çok daha iyi hale getirebilirsiniz.

2. Kablosuz telefonlara dikkat

Kablosuz telefonlardan bazıları, router'lar ile aynı kanaldan veri alış verişi yaptıklarından çakışmaya neden olabilirler. Bundan şüphe duyuyorsanız telefonunuzun veya router'ınızın kanalını değiştirmeyi deneyin ve bağlantınızı tekrar sınayın.

Ağınızı genişletin ve şebeke hattını kullanın

Ağınızı genişletin ve şebeke hattını kullanın
İnternet bağlantınızı elektrik hattınızı kullanarak evinizin istediğiniz yerine taşıyabilirsiniz

3. Bir genişletici satın alın

Sizin için en önemli sorun ağınızın alanını genişletmekse ve router'ınızın konumunu değiştirmek işe yaramıyorsa çözümlerden biri alan genişletici satın almak. Bu tür cihazlar piyasada 100 doların altında satılıyor. Ancak bu tür cihazlar performansta bir miktar kayba yol açtıklarından çevrimiçi oyunlar gibi hızın önemli olduğu kullanımlarda önerilmez.

4. Elektrik hattını kullanın

Evinizdeki elektrik hattını da kullanabilirsiniz. Powerline adlı cihazı kullanarak Wi-Fi sinyali yayınlamak yerine verileri evinizde veya iş yerinizde elektrik hattını kullanarak taşıyabilirsiniz.

Ağ donanımınızı değiştirin

Ağ donanımınızı değiştirin
Donanımlarınızın son standartları desteklediğinden emin olun

5. Ağ donanımınızı değiştirin

Router'ınızı taşımayı denemenize rağmen önemli bir performans artışı elde edemediyseniz, ağ donanımınızı yükseltmenin zamanı gelmiş olabilir.

Aklınızda bulundurmanız gereken bir kaç nokta:

  • Wi-Fi standartları yıllar içerisinde değişti ve giderek hızlandı. 802.11b ve 802.11g artık çok eski. En son standart ise 802.11n.
  • Laptop'unuz yeniyse muhtemelen 802.11n standardını destekliyordur. Bu durumda routerınızın da bu standartları destekleyip desteklemediğini kontrol edin. Router'ınızı yenilemek, laptop'unuzun içerisindeki ağ donanımını yenilemekten daha kolay ve ekonomiktir.
  • Ağınızdaki en yavaş nokta, geri kalanının hızını belirleyecektir.
Okuyucu Yorumları