Ev kadınları interneti çok seviyor

Farklı ülkeleri kapsayan araştırmadan ilginç rakamlar: Hangi kullanıcı grubu internete daha bağlı?

Kadınlar interneti seviyor

Son 10 yılda hayatımıza iyice yerleşen ve gerçek hayatta gerçekleştirilen birçok aktiviteyi sanal ortamda kullanıcılarına gerçekleştirebilme imkanı veren internet, bugün için iletişimin en büyük ve hızlı aracı denilebilir.

Bu bağlamda TNS isimli bir araştırma şirketi, geçtiğimiz günlerde ülkelerin internet profili üzerine yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını açıkladı. 16 ülkeden yaklaşık 27.500 kişinin yer aldığı bu araştırmaya göre, İngiliz ev hanımlarının %47'si (yani neredeyse yarısı) boş vakitlerini internetle değerlendirirken, bu oran öğrenci ve işsizlerde sırasıyla %39 ve %32 olarak belirlendi.

Bu araştırmaya göre Çin de internet kullanımının en yoğun yaşandığı ülke konumunda. Boş vakitlerini internette geçirmeyi tercih eden İngilizlerin ülkelerine oranı %28'de kalırken, bu oran Çin'de %44'e kadar çıkmış durumda.

İskandinav ülkeleri ise internete biraz daha mesafeli durmayı tercih ediyor. Buna göre Danimarka, İsveç ve Norveç halkının sıraysa sadece %15, %18 ve %22'lik bir kesimi boş vakitlerini internetle değerlendiriyor.

Araştırmanın bir diğer çarpıcı sonucu ise gazetelerle ilgili. Araştırmaya katılan İngilizlerin %23'lük bir bölümü gazetelerde yer alan bilgiye güvendiğini ifade ederken, bilgi kaynağı olarak Wikipedia'ya güvenenlerin oranı ise %24 dolaylarında.

Okuyucu Yorumları