Ev Sineması - Bilgisayar Bir Arada

HP, Türkiye'nin ses ve görüntü teknolojileri açısından gerçek bir ev bilgisayarı özelliğini taşıyan ilk ürünlerini piyasaya sundu. Benzerlerinden öte özelliklerle donatılan bu yeni bilgisayarlara, kullanıcılar hesaplı fiyatlarla sahip olabilecekler.

Ev Sineması - Bilgisayar Bir Arada

HP, Türkiye'nin ilk gerçek ev bilgisayarı sistemlerini piyasaya sundu. 3 yıl garantili olarak ve ilk yılı müşteri yerinde servis taahhüdü ile sunulan ürünlerde, Creative Megaworks THX 550 5.1 hoparlör kullanılıyor. Bu hoparlörlerle ev sineması kalitesinde ses çıkışı almak, bilgisayar karşısında sinema keyfi yaşamak mümkün.

500W Burst Power özelliğine sahip Creative Megaworks THX 550 5.1 hoparlör seti, 5 tane küçük uydu hoparlör ile 1 büyük bas hoparlörden oluşuyor. Uydu hoparlörler sesi tüm odaya yayarken bas hoparlör, film ya da oyunlardaki efektlerin maksimum etki ile hissedilmesini sağlayan bas sesleri üretiyor.

HP Ev Bilgisayar Sistemleri, dünyanın en gelişmiş oyun grafik kartları olarak tanımlanan ATI Radeon grafik kartlarını kullanıyor. HP'nin D330 Ev Bilgisayar Sistemi'nde kullanılan 256-bit bellek arayüzlü 256 MB ATI Radeon 9800 XT grafik kartı, AGP 8x arayüzü ile çalışan dünyadaki en gelişmiş oyun grafik kartı olarak kabul ediliyor. Bu bilgisayarlarda böylesine gelişmiş grafik kartlarının kullanılmasının sebebiyse, günümüzde üretilen bilgisayar oyunlarının çok yüksek grafik performansa ihtiyaç duymaları. Gelişmiş 3D performansı gerektiren oyunları her grafik kartı çalıştıramıyor. Oysa, HP Ev Bilgisayar Sistemleri’nde kullanılan ATI Radeon kartları ile tüm oyunları rahatlıkla çalıştırmak mümkün oluyor.

Ses kartı denince akla ilk gelen firma olan Creative firmasının pazara yeni sürdüğü Creative Audigy LS 5.1 ürünü, ilk defa bu bilgisayarlarla Türk kullanıcılara ulaşacak.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Ülke Direktörü Serdar Urçar, yeni bilgisayarların ev sineması ile bilgisayarı birleştirdiğini söyledi. Urçar, Oyun ve eğlence meraklılarının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak konfigürasyonlarda üretilen bilgisayarların piyasada rakibinin olmadığını bildirdi. Urçar, Vatan Bilgisayar ve Bimeks ile yaptıkları anlaşmalarla HP müşterilerine ödeme kolaylıkları sağladıklarını sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları