Ev sunucusu kuracaklara puro kutusu...

Eğer bir ev sunucusu kurmak istiyorsanız; seçenekler arasına bu puro kutusunu da katın...

Puro kutusunda sunucu!

Yeni ev sunucunuzla ünlü puro markalarından Cohiba mı yoksa Macanudo mu iyi gider acaba? Eğer bir purosever iseniz şimdiden düşünmeye başlayın, çünkü eviniz için Home Servidor'u aldığınızda birinden birini seçmek zorundasınız.

Yazılım geliştiricisi Donavon West tarafından geliştirilen Home Servidor aslında çalışan bir humidor (özel puro dolabı) içine kurulmuş küçük bir ev sunucusu.

Home Servidor'un kasası sedir ağacından yapılmış. Cam kapağının altında ise bir düzine puro için yeterli alan var. Bunun da altında ise sunucu ekipmanlarını puroların nemli havasından koruyan ikinci bir cam katman var.

Donanım menüsünde neler var?

Donanım menüsünde neler var?Kasanın kendisi gibi sunucunun kendisi de özel yapım. Çift çekirdekli bir Intel Atom 330 işlemciden güç alan sistemin 2GB belleği, iki sabit disk için yeri, harici USB sabit diskler için çıkış kapıları ve kablolu gigabit ağı var. İşletim sistemi olarak da Windows Home Server seçilmiş.

Bu özeli sunucunun fiyatı ise 1 TB sabit disk ile birlikte 800 dolar. Ama bir yaz akşamı Home Servidor'unuz hafif bir müzik çalarken sunucunuzun içinden bir puro alıp "single malt" Scotch'unuzu yudumlarken tüttürmek paha biçilmez...

Okuyucu Yorumları