Ev telefonları henüz yok olmadılar ama...

Sabit telefonlar henüz yok olmadılar ama yapılan bir araştırma, bakın ne diyor!

Ev telefonları halen dayanıyor ama...

Yapılan şok edici bir araştırmada, ABD vatandaşlarının sabit hatlı (kara hattı – ev telefonu) telefonlardan tamamen vazgeçmek üzere oldukları bulundu. ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı tarafından yapılan ve yayımlanan araştırma, 2016'nın ikinci yarısında Amerikalı evlerin %50.8'inin telefonlar konusunda artık tamamen kablosuzu tercih ettiği ortaya çıktı. Hem sabit hat, hem de en az bir kablosuz telefona sahip olan ev oranı %39.4 iken, evlerin %6.5'inde sadece sabit hat bulunuyordu. Geriye kalan %3.2'lik evlerde ise sabit yada mobil hiçbir telefon bulunmamaktaydı.

Yapılan anketler, 2016'nın ikinci yarısında ilk defa ABD evlerinin yarısından fazlasının tamamen kablosuz olduğunu göstermekte.

Ev telefonları henüz yok olmadılar ama...

Bu sonuçlara bakıldığında, mobil telefonların özellikle milenyum grubu içerisinde popüler olduğu gözüküyor ve yetişkinlerin 25-34 yaş aralığında bulunanlarının %70'inin sabit hat kullanmadıkları ortaya çıkmış durumda.

Ayrıca yaşama durumu da sabit hatlar konusunda önemli bir rol oynamakta. Kirada oturan yetişkinlerin büyük bir kısmı ve ev arkadaşları veya diğer akraba olmayan kişiler ile yaşayanların her 5'inden 4'ü sabit hat bulunmayan evlerde yaşamakta. Bu evlerde sabit hatların ödenmesi gereken fazladan bir fatura daha oluşturdukları ve bu kişilerin genellikle kendilerine ait bir telefon numarasını tercih edecekleri düşünülürse, bunun oldukça mantıklı olduğu söylenebilir.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından bulunana göre gelir de önemli bir etken olmakta. Söylenene göre düşük gelirli ailelerin üçte ikisi sabit hatlı telefonları kullanmamakta.

Buradaki asıl şaşırtıcı olan şey ise, sabit hatların, mobil veya internet telefonlarının karşısında hâlâ dayanıyor olması olabilir. Ancak kablosuz iletişimin yeni standart haline dönüşmesi, çoğu kişi için bir sürpriz değil.

Okuyucu Yorumları