TP-Link Tapo T100 & Tapo H100 İnceleme

Evde basit ama etkili güvenlik sağlamak ve evinizi akıllı bir eve dönüştürmek istiyorsanız bu 2 cihaz şahane bir çözüm sunuyor. TP-Link’in yeni Tapo T100 & Tapo H100 cihazlarını inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Etkili güvenlik
  • Akıllı ev çözümü
  • Esnek kullanım senaryoları
  • Kolay kurulum
  • Tüm evi kapsama alanı
  • Uzaktan bağlantı olanağı

Bir süredir beklediğimiz Tapo sensörler nihayet geldi. Bu 2 cihazı kullanarak artık evinizin veya iş yerinizin güvenliğini sağlayabileceğiniz gibi, yaşam kalitenizi de artırabiliyorsunuz. Hepsini bu bölümde anlatacağız. Bir süredir bu 2 cihazı kullanıyoruz. Gerçekten de oldukça etkili çalıştığını söyleyebiliriz. Peki, bu 2 minik cihaz ne işe yarıyor? Hemen başlayalım.

Tapo, artık bildiğiniz gibi TP-Link’in akıllı ampül, güvenlik kameraları, akıllı prizler, ışık şeritleri gibi akıllı ev çözümleri içeren ailesi. Bugüne kadar bu aileden pek çok cihazı inceledik. Her biri kendi içinde işini çok iyi şekilde yapıyor. Güvenlik kameraları bağladığınız yeri her zaman izleyebilmenizi sağlıyor, bir görüntü algıladığında bunu size bildiriyor ve anında kayda geçiyor. Akıllı ampülleri ve akıllı prizleri de farklı senaryolarda gündelik yaşamınızı kolaylaştırıyor; hepsinden daha önce bahsettik.

TP-Link, şimdi bu ürünleri bir arada kullanabilmenizi ve tümü ile beraber akıllı ev merkezi kurabilmenizi sağlayan Tapo H100 Smart Hub’ı kullanıma sundu. Bu minik cihaz sayesinde 64 adede kadar Tapo cihazını tek bir noktada toplayabiliyorsunuz. Bunu, akıllı evinizİn kalbi olarak düşünün. Zamanla bu cihaza bağlayabileceğiniz cihazlar daha da genişleyecek. Anahtarlar, düğmeler ile birlikte farklı senaryolarda farklı kullanım şekilleri üretebileceksiniz. Yeni Tapo T100 akıllı sensör de tam olarak burada devreye giriyor. Bu küçük cihaz bir hareket sensörü. Bunu bağladığınız yerde herhangi bir hareket algıladığında anında telefonunuza bildirim geliyor ve eğer ayarladıysanız Tapo Smart Hub anında alarm çalmaya başlıyor. Evet, bu cihaz sadece bir Hub görevi görmüyor. Akıllı alarm olarak kullanabiliyor ya da dilerseniz akıllı kapı zili olarak da değerlendirebiliyorsunuz. Kapı zili olarak kullanmak istediğinizde Tapo Akıllı Düğme ile eşleştirmeniz yeterli olacak. O cihaz şu an elimizde yok, ancak geldiğinde o senaryoyu da daha detaylı olarak anlatırız fakat zaten aslında çok açık; Tapo Akıllı Düğmeyi kapı zili düğmesi olarak yerleştiriyorsunuz; gelen kişi buna bastığında Smart Hub önceden belirlediğiniz 19 farklı zil sesinden birini çalıyor. Öte yandan hareket sensörünü ve Tapo ampülleri Hub üzerinde birlikte programlayarak ev içinde hareket ederken ampüllerin otomatik olarak yanmasını da sağlayabiliyorsunuz. Yani kısacası bu cihazları bir arada kullanarak evinizi tam bir akıllı eve dönüştürmeniz mümkün oluyor. Ayrıca güvenlik için de kullanabiliyorsunuz. Bu sayede evde olmadığınız zamanlarda artık içiniz daha rahat olacak.

Cihazların kullanımı oldukça basit. Hem Hub hem sensörü Tapo uygulaması üzerinden birkaç adımda telefonunuza tanımlayabiliyorsunuz. Diğer eklediğiniz Tapo ürünleri de bu uygulama üzerinde bir arada görünüyor. Bu sayede herhangi birine istediğiniz gibi erişebiliyor, kontrollerini sağlayabiliyorsunuz.

Sensörün arkası manyetik. Böylece metal yüzeylere kolayca yapışıyor. Test ederken bunu koridorun üzerine yerleştirdik. Hub’ı da duyulabilecek bir alanda fişe taktık. Böylece bu sensör bir hareket algıladığında otomatik olarak Hub alarm vermeye başlıyor.

Oldukça pratik ve etkili bir yöntem. Veya diğer bir senaryoda sensörü farklı bir yere koyup, hareket algıladığında Tapo kameranızın kayıt almaya başlamasını sağlayabilir ya da belli bir yere yerleştirdiğiniz akıllı ampülün yanmasını sağlayabilirsiniz.

Eğer Tapo ışık şeridiniz varsa, bu şeridi yatağın çevresine sarabilir, sensörü de yatağın hemen yanına yerleştirerek, ayağınızı yataktan aşağı attığınız an ışık şeridinin odayı aydınlatmasını sağlayabilirsiniz. Senaryolar tamamen isteğinize göre şekillenebilir.

Bu arada Smart Hub’ın ses seviyesini 3 kademe şeklinde ayarlayabildiğiniz gibi, sensörün algılama menzilini de 3 metre, 5 metre ve 7 metre şeklinde belirleyebiliyorsunuz. Sensör 120 dereceye kadar görüş alanına sahip. Ayrıca sensörün dönebilen başlığı sayesinde görmesi gereken alanı da seçebilirsiniz. Özellikle evcil hayvan sahibi iseniz, hatalı alarmları azaltmak için algılama alanını bu şekilde belirleyebiliyorsunuz.

Sonuç

Evet, Tapo H100 Smart Hub ve Tapo T100 Akıllı Hareket Sensörü bu şekilde. Tamamen esnek bir kullanım şekli sağlıyor, kullanım senaryonuza ayak uyduruyor. Kolay bağlama olanağı tanımaları, anlık uyarıları, uygulama bildirimleri, güvenilir uzun menzilli bağlantı imkanı, Tapo anahtarlar ve düğmeler ile farklı akıllı eylemlerde bulunabilmeleri, akıllı ampül veya güvenlik kameraları ile ekosistem yaratabilmeleri ile etkili cihazlar. Eğer bu şekilde bir cihaza ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bizce muhakkak yakından incelemeniz gerekiyor.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli TP-Link Tapo T100 & Tapo H100
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
90