Evernote'tan Çok Tartışılacak Gizlilik Kararı!

Elveda gizlilik... Popüler uygulama, kayıtlı tüm bilgilerinizin çalışanları tarafından okunmasını sağlıyor!

Tüm sırlarınız açığa çıkıyor!

Evernote, çalışanlarının müşterilerinin notlarını okumasına izin vermek için gizlilik politikasını değiştiriyor ve kimse bundan muaf olamıyor.

Kullanıcıların, uygulamanın sunucularından notlarını silmek ve hesaplarını kapatmak için 23 Ocak tarihine kadar vakti var. Evernote Business kullanan şirketlerin sahipleri isterlerse bu gizlilik ihlalinden muaf olabiliyor, ama bireysel kullanıcıların bu konuda yapabilecekleri bir şey maalesef yok.

Şirket, seçilen sayıda çalışanın algoritma eğitimine yardımcı olmak için kullanıcılarının özel bilgilerini görüntüleyerek makine öğrenme kapasitesini artırmaya çalışıyor. Yayınlanan destek bülteninde, "Bilgisayar sistemlerimiz oldukça iyi bir iş çıkarıyor ama bazen az da olsa insan dokunuşu, her şeyin gerektiği gibi çalıştığından emin olmak için kaçınılmaz" deniliyor.

Şirketler isterlerse bu makine öğrenme özelliğinden muaf olabiliyorlar ve bu sayede notlarını gizli tutmaya devam edebiliyorlar. Ancak böyle yapmak uygulamanın yeni özelliklerinden mahrum kalmanıza sebep oluyor. Ayrıca tekil kullanıcılar hala notlarının okunması riskinden kurtulamıyor.

Eğer notlarınızı saklamak için alternatif bir uygulama arıyorsanız, Bear uygulamasını önerebiliriz. Apple'ın CloudKit'ini kullandığı için yapımcıların notlarınızı okuması imkansız. Microsoft'un OneNote uygulaması da, gizlilik konusunda kapalı bir kutu da olsa, iyi bir alternatif olabilir.

Okuyucu Yorumları