Evinizin kapısının ne renk olduğu, satışta cebinize girecek parayı inanılmaz şekilde etkiliyor

Eğer evinizi satmak istiyorsanız, kapınızı bu renklere boyayarak fazladan 6.500 dolar kazanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Ev kapınızın rengi, size fazladan 6.500 dolar kazandırabilir

Son yıllarda konut piyasasında yaşanan değişimlere rağmen, ilk izlenimler önemini kaybetmemiş gibi gözüküyor. Evinizi satıyorsanız, ön kapınızın renginin potansiyel alıcıların eviniz için ne kadar ödemeye istekli olduğunu etkileyebileceğini daha önce fark etmemiş olabilirsiniz. Ancak Zillow'un araştırması bu önemin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

Zillow tarafından yapılan bir ankete göre, evinizin ön kapısını mavi veya siyaha boyamak, eviniz için en yüksek satış fiyatını almanıza yardımcı oluyor. Siyah ön kapılar en yüksek teklif fiyatlarıyla ilişkilendirildi. Gerçek ve olası alıcılar, siyah ön kapısı olan bir ev için ortalama olarak 6.449 dolar daha fazla ödemeye razı olacaklarını söylüyor. Ancak, ön kapınızı siyaha boyamak da bazı renklerden daha riskli olabilir, çünkü bazı katılımcılar siyahın "heybetli" bir duygu ile ilişkilendirildiğini ve "hiç olumlu bir his vermediğini" söyledi.

"Tebeşirimsi açık mavi-gri" renk olarak tanımlanan arduvaz mavisi ön kapıları olan evler de bu konuda avantajlı. Bu renk, potansiyel alıcılar için çekici renklerden biri ve katılımcılar, evi satın alma olasılıklarının yüksek olduğunu ve diğer kapı renklerinden tahmini olarak 1.537 dolar daha fazla ödemeye razı olacaklarını söylüyor.

Zillow'un söylediğine göre potansiyel alıcılar için en çekici olmayan ön kapı renkleri soluk pembe ve çimento grisi gibi gözüküyor. Soluk pembe kapılar bazı alıcılar tarafından "dökük görünümlü" olarak tanımlanıyor ve gerçek ve potansiyel alıcıların beklenenden ortalama 6.516 dolar daha az ödeyeceklerini söylüyorlar.

Çimento grisi de soluk pembeye göre çok daha iyi bir sonuç vermiyor. Açık gri renk, en düşük ev satın alma niyetiyle ilişkilendirildi ve katılımcılar, çimento grisi kapılı evler için ortalama olarak 1.236 dolar daha az teklif önerdiler...