Evleri OLED pencereler mi süsleyecek?

OLED dendiğinde herkesin aklına TV geliyor olabilir; ama Philips'in OLED pencere planı çok farklı...

Gündüz şeffaf, gece parlak

Philips, geçtiğimiz günlerde yeni bir konseptle kullanıcılarının karşısına çıktı.

Geleceğin pencerelerinin çok daha fonksiyonel olabileceğini göstermek isteyen Philips, OLED pencerelerinin önümüzdeki birkaç sene içerisinde tüketicilerin karşısına çıkabileceğini açıkladı. Cam ya da plastikle kapatılabilen şeffaf yapıdaki OLED katmanlarıyla pencerelere farklı bir işlev katmayı hedefleyen Philips'e göre, OLED pencereler gündüz şeffaf bir görünüme sahip olurken, gece ise odaları aydınlatma görevi görecek.

Philips Research'ten Hans Driessen'ın bu konuda yaptığı açıklama ise şöyle: "OLED100 adını verdiğimiz bu yeni teknolojinin satışa sunulması birkaç seneyi bulabilir. Şu an için bu tür bir ürünü ortaya çıkarmaktan oldukça uzakta olduğumuzu kabul etmek gerekiyor; ancak bu proje üzerindeki çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz."

OLED100 projesinde bazı ciddi sıkıntıların da bulunduğunu belirten Driessen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Açıkçası OLED'lerin üretilebilmesi için temiz bir oda şart; zira en ufak bir obje bile tüm OLED'i kullanılamaz bir hale getirebilir. Bu nedenle farklı metotlar geliştirerek bu problemin üstesinden gelmeye çalışıyoruz."

Okuyucu Yorumları