Evrensel Sürücüler ne işe yarayacak?

Microsoft, her platforma yaymak istediği Windows 10'da potansiyel sürücü sorununu böyle çözecek!

Windows 10 bunu da çözecek!

Microsoft, Windows 10 ile birlikte sürücü arama sorununa yeni bir çözüm getirecek. Bu çözüm, "Windows Driver Kit" adındaki araç sayesinde ortaya çıkacak ve üreticiler, donanım bileşenleri veya harici cihazları için Windows 10'la çalışan her platformda çalışacak "Evrensel Sürücüler" (Universal Driver) oluşturabilecekler. Bu yeni araç, aynı zamanda sürücü yükleme işini daha kolay bir hale getirecek.

Evrensel Sürücüler, Microsoft'un Windows'u tek bir işletim sistemi haline getirme çabalarının bir parçası. Firma daha önce farklı platformlara uyum göstererek çalışabilen Evrensel Uygulamaları (Universal Apps) göstermişti. Evrensel Uygulamalar, tablet, akıllı telefon, PC'ler ve hatta Xbox'ta çalışabildiğinden, farklı platformlar için farklı uygulamalar indirmeniz gerekmiyordu. Evrensel Uygulamalar elbette kullanıldığı cihaza ve kullanılan giriş aygıtlarına göre göre uyum gösteriyor ve hepsinde aynı görünmüyor.

Microsoft'un yeni sürücü sistemi, üreticilerin de desteğiyle son Windows'ların çözmeye yaklaştığı sürücü sorununu iyice ortadan kaldıracak gibi görünüyor. Geliştiriciler, Evrensel Sürücülerle ilgili teknik bilgilere bu MSDN sayfasından ulaşabiliyorlar.

Okuyucu Yorumları