Excalibur G900 EX70A İnceleme

Excalibur G900 incelemesi! İşte Excalibur G900 özellikleri ve performansı!

CHIP Online Notu 90
  • Üst seviye performans
  • 240Hz ekran
  • 64 GB 2933 MHz bellek
  • Geniş depolama alanı
  • Zengin bağlantı seçeneği
  • Intel WIFI 6 AX201 desteği
  • Konfigürasyon seçeneği
  • 1 günde kargo

Yaz aylarının gelmesiyle beraber elbette oyun severlere de gün doğdu. Evet, bu sene korona virüs sebebi ile yaz tatili biraz buruk geçecek gibi ancak üst seviye oyun performansı sağlayan ve yeni piyasaya çıkan dizüstü bilgisayarları ile güçlü bir oyun sistemine sahip olmanın ve son dönemde birbiri ardına tanıtılan oyunları oynamanın da tam zamanı. Bugün masamızda tam da böylesi bir laptop duruyor. Bugün Excalibur G900'ü tüm detaylarıyla inceleyeceğiz, ancak baştan uyaralım: Bu laptop'ta yer alan pek çok şey, oyuncuların hayallerini süsleyecek cinsten; yani biraz içiniz gidebilir.

Kendi Excalibur G900 Bilgisayarınızı Hazırlayın

Kendi Excalibur G900 Bilgisayarınızı Hazırlayın

Evet, Excalibur G900'ün elimizdeki modeli gerçekten baş döndürücü özelliklere sahip; oyuncuların aradığı pek çok şeyi bulundurmasıyla rahatlıkla beğenilecek cinsten. Çünkü bu laptop'ı özellikle bu şekilde olması için kendimiz konfigüre ettik. Ancak bu bize özel bir şey değil, bunu siz de yapabilir ve kendi Excalibur bilgisayarınızı oluşturabilirsiniz.

Peki, bunu nasıl yapacaksınız?

Casper'ın web sitesine gireceksiniz, buradan seçeceğiniz bir model üzerinden, laptop'ta yer almasını istediğiniz özellikleri ekleyeceksiniz. Bu şekilde tek tek yapacağınız seçimlerle beraber laptop'ı hazırlayabiliyor, bütçenizi de gözeterek kendinize göre bir konfigürasyonla satın alabiliyorsunuz. Ayrıca hazırladığınız laptop'ın Casper tarafından 1 günde kargoya verildiğini de söyleyelim.

Evet, gelelim şimdi bizim hazırladığımız Excalibur G900 modeline. Üst seviye bir performans sunması açısından hiçbir masraftan kaçınmadık ve laptop'a ne bulduysak koyduk diyebiliriz. Şimdi bakalım pakete neler ilave etmişiz? İncelemeye başlayalım.

Excalibur G900 Ekran Özellikleri Neler?

Excalibur G900 Ekran Özellikleri Neler?

Elimizdeki Excalibur G900, piyasadaki en yüksek değerlere sahip ekranlardan birini kullanıyor. Bu laptop'ta tam 240Hz hızında bir panel yer alıyor ve böylece akıcı oyun deneyimi sunmasının yanında bu laptop'ın hardcore oyunculara hitap etmesini de sağlıyor. Peki, ekran tazeleme hızı neden bu kadar önemli? Bu konuda bir fikriniz yoksa, kısaca bundan da bahsedelim.

Ekran tazeleme hızının yüksek olması, görsel tarafta hareket animasyonlarının yumuşaklığı açısından önemli olduğu kadar, FPS ve aksiyon türünde oyunlarda oynanış tarafında da bilhassa önem taşıyor. Zira hedef takibini daha sezgisel şekilde yapabilmenizi sağlıyor, 60Hz ile karşılaştırıldığında ghosting etkisini büyük oranda ortadan kaldırıyor, tearing, yani ekran yırtılmalarının önüne geçiyor ve gecikme sürelerini en aza indirgiyor. Bunlar oyuncular için oldukça önemli kavramlar. Bu anlamda Excalibur G900'ün 240Hz tazeleme hızına sahip ekranı bu bahsettiğimiz imkanlardan yararlanma olanağı tanımasıyla fark yaratıyor.

Bu arada dileyenler için yine 240Hz yerine, 144Hz ekran tazeleme hızına sahip Excalibur G900 modeli de mevcut, onu da değerlendirebilirsiniz. GTX 1660 Ti ve RTX 2060 ekran kartlı şeklinde tercih edilebilen bu modelin yanı sıra, elimizdeki 240Hz tazeleme hızına sahip olan Excalibur G900 modelinde ise RTX 2070 ve RTX 2070 SUPER ekran kartı seçenekleri yer alıyor. Bunun da detaylarından ve oyun performansından ilerleyen adımlarda bahsedeceğiz.

Ekranın diğer detayları arasında 4ms tepki süresi, 330nit parlaklık ve 178 derece görüş açısı yer alırken, 15.6 inç IPS ekranın çözünürlüğü ise Full HD şeklinde. Ekran yalnızca oyunlarda değil, genelinde de güzel görüntü üretiyor ve çevresindeki çerçevenin inceliği de kompakt gövdede daha geniş bir görüş alanı sağlamanın önünü açıyor.

Laptop'ın ekranının çevresinde 4.7 mm'lik incelikte bir çerçeve tercih edilmiş. Bu da piyasadaki pek çok modelin 8mm'lik kenar çerçevelerine baktığımızda daha ince bir çerçeve anlamına geliyor.

Excalibur G900 Işık Şeritli ve RGB'li Tasarım

Excalibur G900 Işık Şeritli ve RGB'li Tasarım

Excalibur G900, tasarımıyla da gayet güzel bir model. Muadil modellere göre hem ince yapısı hem şık tasarımı ile dikkat çekiyor. Elimizdeki model 24 mm inceliğinde ve 2.4 kg. hafifliğinde olurken, G900'ün GTX 1660Ti ve RTX 2060 ekran kartlı modellerinin ise 21 mm incelik ve 2.1 kilogram hafifliğinde olduğu bilgisini de verelim.

Laptop, metalik malzemeler ve bakır renkli çizgilerle süslenirken, ışık şeritleriyle de gözlere hitap ediyor. Buna uygun olarak elbette klavye bölgesi de oyuncuların beğeneceği cinsten tamamen RGB ışıklandırma ile süslenmiş durumda. Pek çok modelde tek bölge olarak aydınlatılan klavye bölgesi, bu laptop'ta ise 3 bölgeye ayrılan RGB klavyeden oluşuyor. 65 bin 26 renk içeren RGB ışıklandırmayı Excalibur Kontrol Merkezi üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Böylece kolay şekilde istediğiniz gibi klavyenin renklendirmesini yapabilir, çeşitli ışık efektleri ile zevkinize göre kişisel bir görsellik sağlayabilirsiniz. Böylece performanstan ziyade güzel ve ışıklı bir ambiyans oluşturabilirsiniz.

Evet, Excalibur G900'ü dış yüzeyiyle tanıdık. Şimdi ise biraz daha iç hatlarına doğru bakmaya başlayalım ve ilk olarak termal tasarımdan bahsedelim.

Bu tip güçlü oyunlar için geliştirilen dizüstü bilgisayarların soğutma sistemlerinin kolay bir işi olduğunu söylemesi zor. Zira yüksek güç üreten ve bunun karşılığında da yüksek ısıyla cevap veren donanım bileşenlerini oldukça dar bir alanda serin tutmaya çalışıyor. Excalibur G900'de bulunan soğutma sistemi de ısınmayı en aza indirmeyi sağlayan turbo termal soğutma sisteminden oluşuyor.

Bu soğutma sistemi, anakartın her bir köşesine uzanan ve ayrı ayrı işlemci ile ekran kartına temas eden 6 adet farklı bakır soğutma borusu içeriyor. Toplanan sıcak hava, laptop'ın her iki köşesine konumlanan fan ile doğrudan dışarıya atılırken, bu fanların 71 fan yaprağına sahip olmasının da önemi elbette büyük. Bu sayede laptop'ın içinde biriken sıcak hava, ivedi şekilde dışarıya atılabiliyor. Bundan zaten az sonra performans adımında yeniden bahsedeceğiz, ancak önce artık Excalibur G900'ün teknik kadrosunu tanıyalım.

Excalibur G900 Teknik Özellikleri Neler?

Excalibur G900 Teknik Özellikleri Neler?

Başta da söylediğimiz gibi elimizdeki Excalibur G900'ün pek çok kişiye hitap eden güçlü bir model olmasını istedik, o nedenle de güçlü bileşenleri bu modelde bir araya getirdik. Böylece bu model, sadece performans arayan oyuncu kesmine değil, hardcore oyunculara ve performans gerektiren sektörlerde, mesela grafiker, mühendis ve tasarımcı gibi kişilere de hitap ediyor.

Excalibur G900'de Intel'in 10'uncu nesil yeni Comet Lake-H işlemci ailesinden Core i7-10750H işlemci yer alıyor. 6 fiziksel çekirdekli ve 12 iş parçacıklı bu işlemci, 5 GHz frekansa değin güç üretebiliyor ve bu sayede bu laptop'ın yüksek güç gerektiren uygulamalar için uygun platform olmasını sağlıyor.

Güçlü işlemciye ayak uydurması için bu modelde 64 GB kapasitesinde RAM tercih ettik. 32 GB'tan çift slot halinde bulunan bu RAM'ler 2933 MHz frekansında çalışıyor. Böylece yine hem hardcore oyuncular için olduğu gibi, özellikle profesyonel kullanıcıların ihtiyacını karşılayabilen bir model de olabiliyor Excalibur G900. Tabii siz bana 16 GB RAM yeter derseniz, o zaman konfigürasyonu ona göre seçebiliyorsunuz.

Benzer konu depolama alanı için de geçerli. Elimizdeki modelde tam 2 TB kapasitesinde NVMe M.2 SSD yer alıyor. 1 TB ve 1 TB şeklinde 2 slot halinde yer alan bu SSD'lerden böylece RAID de yapabilirsiniz.

Disklerin CrystalDiskMark'tan aldığı sonuçlara baktığımızda hem okuma hem yazma noktalarında güçlü olduğunu görebiliyoruz. Buna ilave olarak laptop'ın içeriğinde ek SATA disk alanı daha var. Yani eğer daha fazlasını istiyorsanız, kapasiteyi daha fazla arttırma olanağınız her zaman var.

Bu kadro ile elimizde gerçekten fişek gibi bir makine olduğu aşikar. Laptop'ın ekran kartı da NVIDIA RTX 2070. Şimdi ona geçelim ve laptop'ın performansına da bakalım ancak son olarak teknik kadroya ilişkin, Excalibur G900'de Wi-Fi6 desteğinin bulunduğunu, hoparlörlerinin Dolby Audio destekli olduğunu ve Windows 10 işletim sistemi kurulu geldiğini de söyleyelim. Yine elbette eğer siz Freedos olmasını istiyorsanız, bunu satın alım noktasında belirtebiliyorsunuz.

Excalibur G900 Performansı Nasıl?

Excalibur G900 Performansı Nasıl?

Casper Excalibur G900'ün elimizdeki modelinde RTX 2070 ekran kartı bulunuyor. Biz bu laptop için 2070 SUPER ekran kartını istemiştik, fakat tüketiciler tarafından bu ekran kartlı modele olan yoğun ilgiden dolayı o laptop modelleri biz siparişi verdiğimizde stoklarda tükendiği için, bize RTX 2070 düştü diyelim. Muhtemelen yakında da yeniden RTX 2070 SUPER ekran kartlı modeller stoklara girecektir. Ancak elbette RTX 2070 hiç de yabana atılacak bir kartı değildir bilindiği üzere.

Bu ekran kartının elbette mobil platformda, oyunlarda yapamadığı şeyin neredeyse olmadığını söylemek mümkün.

Red Dead Redemption 2'de 4K çözünürlükte elbette işi diğer ekran kartları gibi zor, fakat bu laptop zaten Full HD ekran çözünürlüğünde. Dolayısı ile ultra detaylarda oynadığınızda bile çok rahat 50 - 60 fps'leri görebiliyorsunuz. Benzer performans, diğer oyunlar için daha iyi seviyede kuşkusuz. Zira Red Dead Redemption 2'nin grafik tarafında ne kadar zorlayıcı bir oyun olduğu aşikar.

Biz Excalibur G900'ü kullandığımız süre boyunca bol bol Call of Duty Modern Warfare oynadık. Ultra grafik ayarlarında çok rahat 90 – 100 fps civarlarını gördüğümüz oyunda, ekran ve ekran kartının senkron uyuşması olsun, ekran kartının RTX desteği getirmesi olsun, sahip olduklarından tam anlamıyla yararlanabiliyorsunuz. RTX 2070 birinci sınıf bir ekran kartı olurken, RTX desteğini de getirmesiyle beraber, NVIDIA'nın ışın izleme özelliğinden de oyunlarda elbette yararlanabiliyorsunuz.

Gerçek zamanlı oyun performansına bakacak olursak, sıcaklık değerlerinin de sınıfına uygun olduğunu söyleyebiliriz. Elbette burada kilit nokta, laptop'ı serin tutmak için turbo fanlarını devreye sokmanız gerektiği. Klavyenin köşesindeki tuşa basarak maksimum fan seviyesine alabiliyorsunuz ve böylece içerideki sıcak hava hızlı şekilde dışarıya atılıyor.

Tabii ki bu arada muhakkak şunu da belirtmek lazım: Pek çok mobil platformda olduğu gibi bu modelde de kuşkusuz bilek bölgesinde hafif de olsa bir sıcaklık hissetmeniz mümkün. Fakat bunun çok rahatsız edici olmadığını söyleyelim. Şimdi bunu da belirttikten sonra artık sizlerin de görebilmesi için Excalibur G900'e uyguladığımız benchmark ve gerçek zamanlı oyun performansına hep birlikte bir göz atalım.

Casper Excalibur G900, benchmark testlerini ve gerçek zamanlı oyun performansını hemen yukarıdaki videomuzu izleyerek görebilirsiniz.

Özetle

Evet, sonuç olarak değerlendirdiğimizde, elimizdeki modelin ne kadar güçlü olduğu ortada. Hem kozmetik olarak hem özellik olarak geniş seçenekler sunan Excalibur G900, yaptığımız benchmark sonuçlarında da zaten beklendiği gibi iyi sonuçlar ortaya koydu. Elbette dediğimiz gibi siz farklı konfigürasyon tercihleriyle de Excalibur G900'ü sipariş edebilirsiniz. Tabii ki laptop'ın fiyatı da yine belirlediğiniz özelliklere bağlı olarak değişiklik gösterecek.

Şu an Casper'ın web sitesi üzerinden tüm G900 modellerini görebilir ve özelliklerini değiştirerek fiyat aralığını kendiniz belirtleyebilirsiniz. Excalibur G900 modellerini 9000 TL ila 40 bin TL arasında farklı model ve konfigürasyon seçenekleriyle değerlendirebiliyorsunuz. Bu arada bizim kullandığımız en pahalısı değildi, sitede bundan da iyisi var. Artık burada iş bütçenize ve istediğinize kalıyor diyelim ve incelememizi noktalayalım.

Excalibur G900'ü konfigüre edip satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kimler Almalı

Excalibur G900, yüksek performans arayan hardcore oyuncular ve performans gerektiren grafik, mühendislik ve tasarım gibi sektörlerde çalışan profesyoneller tarafından rahatlıkla tercih edilebilir.

Alternatifleri

İncelediğimiz Excalibur G900.1075-EX70A modeline alternatif olarak çok sayıda seçenek Casper'ın web sitesinde yer alıyor. Buradan bütçenize uygun kendi Excalibur G900 modelinizi hazırlayabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Excalibur G900 EX70A
Ürün Markası Casper
CHIP Online Notu
90
Genel
İşletim SistemiWindows 10
İşlemciIntel Core i7-10750H
İşlemci Hızı5.0 GHz
Çekirdek Sayısı6
Ekran ve Grafik
Ekran15.6 inç
Ekran PaneliIPS
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNVIDIA GeForce RTX 2070
Grafik Kapasitesi8 GB
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)64 GB
SSD2000 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 3.13
USB Type-C1
HDMIVar
DisplayPortVar
VGAYok
EthernetVar
BluetoothVar
Wi-Fi802.11ax
Kart OkuyucuVar
Boyutlar361 x 246 x 24.4 mm
Ağırlık2.4 kg