Exodus Zararlısı iOS'a Sıçradı!

Android'de ortaya çıkan casus yazılım, iOS'ta ortaya çıktı! Neyse ki...

Exodus zararlısı iOS'a sıçradı!

Güvenlik firması Lookout'a göre Android'de tehlike saçan zararlı Exodus, iOS'ta da kullanıcıları kandırmaya çalışıyor. Android'dekinin kırpılmış bir sürümü olan iOS sürümü, cihaza yüklendiğinde kişileri, fotoğrafları, videoları, konum bilgisini çalıp, ses kaydı yapabiliyor.

Exodus'un iOS sürümü, Android sürümüyle aynı sunucuya bağlanıyor - buradan saldırılar arasında bağlantı olduğu ortaya çıkıyor. Exodus saldırısı, ilk olarak Apple'ın imzaladığı kurumsal sertifikaları kullanmış, bu sayede App Store dışından cihazlara girmeyi başarmıştı. Apple bu sertifikaları geri çektiğinden saldırı, büyük ölçüde durdurulmuş durumda. Yine de iOS cihazlarının hack'lenmez olmadığını akılda bulundurmakta ve uygulamaları her zaman resmi App Store'dan indirmekte fayda var.

Exodus ilk olarak geçen ay Security Without Borders'tan güvenlik araştırmacıları sayesinde ortaya çıkmıştı. Casus yazılım, Play Store'da bir uygulama içerisine gizlenmişti ve İtalya'daki bir internet servis sağlayıcısının müşterilerini hedefliyordu. Zararlının Android'li cihazları root'layabildiği ve saldırganlara cihazın tam kontrolünü sunduğu söyleniyordu. Security Without Borders'a göre son iki senede Play Store'da Exodus'un bulaştığı 25 farklı uygulama keşfedildi.

Okuyucu Yorumları