Exper'den Mobil Sınıf Teknolojisi

Exper'in Intel ile işbirliği içerisinde geliştirdiği Mobil Sınıf ilk kez Cebit'te tanıtılıyor.

Exper'den Mobil Sınıf

Exper'in eğitim kurumlarına sunduğu Mobil Sınıf Seti ile teknoloji destekli eğitim almak, araştırma yapmak ve proje bazlı ders işlemek için öğrenciler bilgisayar laboratuvarlarına gitmek zorunda kalmayacak.

Hareket edebilen bir ünite İçinde 20 adet dizüstü bilgisayar, 1 yazıcı, 1 projeksiyon cihazı, kablosuz internet bağlantısı, sıralı şarj ünitesi, internet dağıtımı, network altyapısı ve bir depolama ünitesinden oluşan Mobil Eğitim Seti, tüm cihazları rahatlıkla saklama ve sınıftan sınıfa taşıma imkanı veriyor. Dolap içine konan tüm dizüstü bilgisayarlar tek bir prizle aynı anda şarj edilebilme özelliği sayesinde kolaylıkla şarj edilebiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Exper Genel Müdürü Mehmet Yolcu, "Öğrencilerimizin bugüne kadar bilgisayar destekli eğitim anlamında yaptıkları tek şey bilgisayar laboratuvarlarına gidip, orada bilgisayar kullanmayı öğrenmek oldu. Bilgisayar ve internet matematikten biyolojiye, coğrafyadan tarihe kadar her derste araştırma, proje, sunum v.b. konularda hem öğrenciler hem de öğretmenler tarafından aktif olarak kullanılabileceği halde öğrencilerimiz bu derslerde bilgisayar kullanamamaktalar. Biz de Exper olarak Intel ile bu konuda neler yapabileceğimize dair yaptığımız çalışmaların sonucunda Mobil Sınıf Teknolojisini hayata geçirdik. Bu sayede teknolojiyi öğrencilerimizin dünyasına getiriyoruz. Bu aynı zamanda bugüne kadar hep öğretmen merkezli giden eğitimin, öğrenci merkezli hale gelmesinin de kapılarını açıyor." dedi.

Her öğrenciye bir bilgisayar düşen ve öğrencinin direk olarak kablosuz internete bağlanabildiği Mobil Sınıf Seti ile derslerin çok daha etkili ve verimli işlenebileceğinin de altını çizen Mehmet Yolcu, Mobil Sınıf Seti'nin, eğitim kurumlarını her sınıfta her öğrenciye özel bilgisayar koymak için yapmaları gereken yüksek yatırım ve teknik destek maliyetlerinden de kurtardığını söyledi.

Mehmet Yolcu öğrencinin derste daha aktif, yaratıcı ve araştırmacı olmasını sağlayan akıllı ve mobil sınıf teknolojisiyle öğrencilerin, 21. Yüzyıl eğitim yetkinlikleri olan teknoloji ve medya okur yazarlığı, kritik düşünebilme, problem çözebilme, iş birliği ve verimli iletişim yetkinliklerini daha kolay kazanabildiklerini de sözlerine ekledi.

Exper, Mobil Sınıf Seti'nin yanısıra öğretmenlerin daha hareketli, daha zengin içerikli ders işlemelerini sağlayan Akıllı Sınıf Seti'ni de eğitim kurumlarına sunuyor. Akıllı Sınıf Seti'nde öğretmenin kullanabileceği bir dizüstü bilgisayar, bir akıllı tahta bir de projeksiyon cihazı bulunuyor.

Mobil Sınıf ve Akıllı Sınıf setleri, ayrıca bu setlerden edinen eğitim kurumlarındaki öğretmenlerin daha iyi sunum yapabilmeleri ve daha etkili dijital içerik geliştirebilmeleri için faydalanabilecekleri Adobe Web tasarım programlarını da içeriyor.

Okuyucu Yorumları