ExplainToMe ile uzun makalelerden korkmayın!

İnternette uzun bir makale buldunuz ama okuyacak zamanınız yok... Öyleyse bırakın, ExplainToMe sizin için özet çıkartsın!

Bu site, sizin için özet çıkartıyor!

Web'de rastladığınız, ilginizi çeken ama sonuna kadar okumak için zamanınızın olmadığı uzun makaleleri, elbette sadece başlığı okuyarak anlamanız mümkün değil. Bu gibi durumlarda uzun bir metnin sizin için özetlenmesi elbette işinizi kolaylaştırabilirdi. ExplainToMe adlı site, işte tam da bunu yapıyor.

Kullanımı oldukça kolay olan sitede çevrimiçi ortamda yer alan uzun bir makalenin özetini almak için yapmanız gereken şey, ilgili makalenin URL'sini girmek. Bunun ardından siteye kaç cümlelik bir özet istediğinizi söylüyorsunuz ve site otomatik metin özetleyiciyi kullanarak ilgili makalenin en önemli yerlerini sizin için öne çıkarıyor.

Sitede yapılan açıklamaya göre otomatik bir metin özetleyicisi olarak nitelenen ExplainToMe, TextRank adı verilen, metin işleme ve makale özetleme süreçleri için grafik tabanlı bir sıralama modelinden yararlanıyor. TextRank kullandığı yöntem ise, bir metin belgesi içerisinde yer alan bir cümlenin görece daha önemli olduğuna karar vermek için sözcükler ve ifadeler arasındaki semantik ilişkiye dayanıyor.

Özellikle çok detaylı bir okuma yapmanızın gerekmediği uzun makalelerde çok işinize yarayabilecek ExplainToMe'ye bu adresten erişebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları