Exynos'lu Galaxy S7 daha hızlı görünüyor!

Galaxy S7'nin Exynos işlemcili modeli mi daha hızlı, Snapdragon 820'li modeli mi? İşte cevap!

Hangi Galaxy S7 daha hızlı!

Samsung'un amiral gemisinin farklı işlemcileri kullanan iki farklı sürümünü piyasaya sürmesine alışkınız. Firma, yöntemlerinde bu sene herhangi bir değişikliğe gitmedi ve Galaxy S7'nin Snapdragon 820 işlemcili ve Exynos 8890 işlemcili sürümlerini üretti. Snapdragon 820'yi kullanan model yalnızca ABD ve Çin'de bulunabilirken dünyanın geri kalanında Exynos 8890 işlemcili model satılıyor. İşlemci farkı dışında iki model arasında önemli bir fark bulunmuyor.

Yapılan ilk hız testleri, Snapdragon 820'li modelin Exynos 8890'u kullanan modelden daha güçlü olduğunu göstermişti. Ancak Sammobile, internetteki videolarda ve kendi eline geçen telefonlarda yaptığı karşılaştırmalarda Exynos 8890 modelinin daha güçlü olduğunu ortaya çıkardı. Siteye göre bu model, Snapdragon'lu modele göre daha hızlı açılıyor ve uygulamaları daha hızlı açabiliyor.

Sammobile, hız farkının YouTube'da görünen modellere has olabileceğinin de altını çiziyor. Bir başka olasılık, Samsung'un Snapdragon 820'yi kullanan Galaxy S7'yi yeterince optimize etmemiş olması. Bunun işareti, Snapdragon'lu modelin bazı hız testlerinde Exynos'lu modele göre daha yüksek puan elde etmiş olması.

Okuyucu Yorumları