Eylül yamaları hizmetinize amade

Microsoft, Eylül yamalarını yayınladı: Yeni 4 kritik güncelleme neleri içeriyor?

Eylül yamaları hazır

Daha önce yayınladığımız haberde belirttiğimiz gibi, Microsoft, 4 kritik güncellemeyi salı günü itibariyle kullanıma sundu.

Bu 4 kritik güncellemenin sistemlere yüklenmesiyle birlikte, Ofis yazılımı ve Windows işletim sistemi altındaki en az 8 açık giderilmiş olacak. Bunun yanında kullanıcılar, bu güncellemeleri her zaman oldu gibi, istedikleri zaman sistemlerine kurabilecekler.

Microsoft'un yayınladığı güncellemelerin en önemlisi ise GDI (graphics device interface) motorunu ilgilendiriyor. Hacker'ların sistemlere malware yüklemesine olanak tanıyan GDI'da bulunan 5 ayrı açığı kapatan bu kritik güncelleme ile bu açık giderilmiş oldu.

Microsoft, yayınladığı güncellemelerle Ofis yazılımlarında bulunan bazı açıkları da kapatırken, Windows Media Player ve Windows Media Encoder'da bulunan ve saldırganların kurbanlarının makinesine malware yazılımları kurmasına neden olan gedikler de onarıldı.

Bunun yanında .Net Framework, Visual Studio, Visual Foxpro, Microsoft Works, Microsoft SQL, Microsoft Forefront ve Microsoft Digital Image Suite yazılımlarında yer alan bazı açıklar da yayınlanan bu son güncellemeyle ortadan kalkmış oldu.

Okuyucu Yorumları