Ezici başarı: iPhone Google'ı 400'e katladı!

iPhone, cep telefonu pazarında Google'ı öyle bir ezdi ki... İşte şaşırtıcı rakamlar...

iPhone Google'ı 400'e katladı

Fransız oyun yapımcısı Gameloft oldukça kötümser bir şekilde artık yeni Android oyunları yapmaya pek hevesli olmadıklarını açıkladı.

Henüz olgunlaşmamış olmasına karşın, akıllı cep telefonları piyasasının farklı segmentlerinde, iPhone, Windows Mobile ve PalmOS ile oldukça güçlü bir şekilde rekabet eden Google'ın Android işletim sistemi pek çok telefon üreticisinin favorisi haline geldi. Çok güçlü uygulamaları çalıştırma ve esnek programlanabilirlik özelliğine sahip bu işletim sistemi, ne yazık ki aynı başarıyı oyun konusunda gösteremedi.

Aslında sorun Android işletim sisteminin kendisinde değil; mesele pazarlama. Android pazarı, Apple'ın iPhone için uygulamaları sattığı ve yazılım üreticilerinin çok iyi para kazanabildiği App Store ile başa çıkamıyor. Gameloft'un finans direktörü Alexandre de Rochefort açıklamasında Android yazılımlarından kimsenin para kazanamadığını söyledi. Bunu takip eden açıklamada Gameloft'un Android yazılım geliştirmedeki yatırımlarını azaltacağını ve başka pazarlara ağırlık vereceğini belirtti.

iPhone yazılımları Gameloft'un geçtiğimiz bütçe dönemindeki gelirlerinin yüzde 13'ünü oluşturuyordu. Rochefort'un açıklamasına göre, Gemeloft'un iPhone oyunları, Android oyunlarından 400 kat daha fazla satmış.

Okuyucu Yorumları