F1 efsanesi Williams'tan sürpriz adım!

Formula 1 yarışlarının efsane ismi Williams, sürpriz bir alanda karşımıza çıkıyor!

F1 efsanesinden sürpriz!

40 yılın üzerinde bir süredir Williams, Formula 1'deki lider isimlerden biri olarak ününü koruyor. Geçtiğimiz yıllar içerisinde Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill ve Jacques Villeneuve gibi pek çok ünlü isim, Williams araçlarının yardımı ile yıldız mertebesine ulaştı. Ancak artık eski parlak günlerin geride kalması ile birlikte firma, gelişim kolu olan Williams Advanced Engineering'in yarış alanındaki tecrübesini aerospace, savunma ve enerji alanlarında da kullanmaya karar verdi.

Bölüm şimdiden İngiliz Ordusu'nun zırhlı araçları için güç ve veri platformlarını tasarlamak üzere bir anlaşmaya imza atmış durumda ve ayrıca bir yılı aşkın süredir, süpermarketlerin yiyecekleri taze tutmalarına yardımcı olmak için yeni bir yöntem geliştiriyordu.

Financial Times'ın haberine göre Williams Advanced Engineering ve Aerofoil Energy, marketlerdeki buzdolaplarının ve soğutucu dolapların soğuk havayı kaybetmelerini engellemek için yeni bir aerofoil sistemi geliştirmekte ve bu sistem birkaç hafta içerisinde tanıtılacak. Aerofoil Energy tarafından üretilen ancak Williams tarafından geliştirilen sistem, sıvı dinamik modellerini kullanarak soğuk havayı ünitenin içerisine geri gönderen ince plastik şeritlerinden oluşuyor. Bu plastik şeritler buzdolabı raflarına yapıştırılıyor ve bu sistem sayesinde yüzde 10 ile yüzde 32 arasında enerji tasarrufu sağlanabiliyor...

Okuyucu Yorumları