Facebook 2015'teki kötü anılarınızı ayıklıyor

Facebook'un, son bir yılınızı görmenizi sağlayan sayfasında her şey "toz pembe" görünüyor!

Facebook kötü anı istemiyor!

Facebook, kullanıcılara sadece iyi zamanları hatırlatacak kişiselleştirilmiş "Yıla Genel Bakış" isimli sayfayı hizmete sundu.

Hafta ortasında yayına giren sayfa, 2015 yılı içersinde sitede paylaştığınız fotoğraflar içinde görsel bir gezintiye çıkmanızı sağlıyor. Yıl içindeki en önemli anlarınızın fotoğraflarını bir araya getiren bu koleksiyon, hem sizin yüklediğiniz fotoğrafları hem de etiketlendiğiniz fotoğrafları içerebiliyor.

Facebook bu bölümde kullanıcılara tüm fotoğrafları göstermek yerine, ölüm gibi acı olaylara ilişkin fotoğrafları otomatik olarak ortadan kaldıracak bir teknik uygulamış durumda. Yılına Genel Bakış sayfanızda 10 adede kadar fotoğraf yer alabiliyor ve hangilerinin yer alacağını seçmek için sayfayı düzenleyebiliyorsunuz.

Konuyla ilgli açıklama yapan bir Facebook sözcüsü, "Yıla Genel Bakış sayfasında insanların görmek istemedikleri fotoğraf gösterme olasılığını azaltmak için özel bir takım filtre uyguladık. Ve bizim algoritmalarımızın kaçırdığı fotoğraflar için insanlara düzenleme imkanı veriyoruz" diyor.

Yıla Genel Bakış sayfanızı paylaşırken, paylaşacağınız hedef kitleyi seçebiliyorsunuz. Böylece sayfanıza bakan insanlar, yalnızca hedef kitlesine dahil oldukları fotoğrafları görebiliyor.

Okuyucu Yorumları