Facebook "2G Salıları" programını başlatıyor

Facebook, bu yeni uygulaması ile çalışanlarına, her salı günü adeta "eziyet çektirtecek"

Facebook'ta "eziyet" günleri!

Dünyanın en büyük sosyal ağı, Hindistan gibi Asya ve Afrika'nın bazı kesimlerindeki gelişmekte olan ülkelerde kullanılan "çok yavaş internet bağlantısı" hissini yaşatabilmek için "2G Salıları" (2G Tuesdays) olarak adlandırılan bir iç program başlattı.

Facebook çalışanları Salı günü oturum açtıklarında, yaklaşık bir saat sürecek olan yavaş bağlantıyla Haber Kaynağı'nı tecrübe edecekler. Bu da gelişmekte olan pazarlar için Facebook mühendislerinin ilk elden geri bildirim almaları açısından önemli bir fırsat olacak.

ABD ve diğer gelişmiş ülkelerdeki birçok insan için kesintisiz video akışı ve kolay internet erişimi, 3G ve 4G bağlantılarla sıkıntısız olabilir. Facebook az gelişmiş ülkede yaşayan insanların önemli bir bölümünün tek bir web sayfasını indirmelerinin iki dakika sürebileceğini, çok daha yavaş 2G bağlantıları kullanarak erişim sağladığını ifade ediyor.

Şirket ayrıca "Bizim onlara en iyi deneyimi sunabilmemiz için insanların dünyanın farklı yerlerindeki internet bağlantılarıyla Facebook'u nasıl kullandıklarını anlamamız gerekiyor" açıklamasını yaparak, bu tarz ülkelerdeki insanlar için de çalışmalar yapmaya devam ettiklerini önemle vurguluyor.

Okuyucu Yorumları