Facebook 360 derece videoları gösterecek!

İnternet devi Facebook, Haber Kaynağınızda artık bunların da görüneceğini duyurdu!

Facebook'tan bir ilk!

Facebook bugünden itibaren 360 derece videoları Haber Kaynağında yayınlamaya başlayacağını duyurdu. Geçtiğimiz hafta şirketin 360 derece videolar için bir uygulama üzerinde çalıştığı öne sürülmüştü. Sosya medya devi bunun yerine 360 derece videoların Haber Kaynağının bir parçası olmasını sağlayacak yeni bir özellik başlattı.

Duyurunun ardından Saturday Night Live, VICE ve GoPro gibi Facebook sayfaları 360 derece video yayınlamaya başladılar. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Facebook, 360 derece videolarla, gelecekte bir arkadaşınızın Fransa'da küçük bir kasabadaki tatil görüntüleri veya Brezilya'daki bir festivali sanki oradaymışçasına yaşayabilmeniz mümkün olacak dedi. Bu yüzden bu özelliğin sadece profesyonel içerik üreticileri için geçerli olmayacağı bildirildi.

Web üzerinden veya Android cihazlarda artık Facebook'da yer alan yeni sürükleyici videoları izlemek mümkün olacak. 360 derece video özelliğinin iOS platformu için önümüzdeki aylarda sunulması bekleniyor.

Web tarayıcısı veya mobil cihazlarınızla ekrana getireceğiniz 360 derece videoyu farklı açılardan izlemek için üzerine dokunup parmağınızı hareket ettirmeniz veya fare imlecini video ekranı içinde sürüklemeniz yeterli olacak.

Okuyucu Yorumları