Facebook 360: Facebook'tan VR'a Özel Yeni Uygulama!

Facebook, sadece sanal gerçeklik başlığıyla kullanılabilen yeni uygulaması Facebook 360'ı kullanıma sundu!

Facebook 360: VR'a özel uygulama!

Facebook, yalnızca sanal gerçeklik (VR) için geliştirdiği ilk uygulamasını duyurdu. Facebook 360'tan faydalanabilmek için Samsung Gear VR sahibi olmanız gerekiyor.

Samsung'un VR başlığı, hatırlayacak olursanız Oculus ortaklığıyla geliştirilmişti. Facebook ise yaklaşık üç yıl önce Oculus için birkaç milyar dolar harcamıştı. Yeni uygulama, Facebook'taki fotoğrafları ve videoları başlığa taşıyor. Uygulama şu an dört akıştan oluşuyor. Bunlardan ilki olan "Explore", Facebook'ta paylaşılan 360 derecelik içerikleri keşfetmenizi sağlıyor.

Bir sonraki "Following" bölümü, arkadaşlarınız ve takip ettiğiniz sayfalar tarafından paylaşılan 360 derecelik fotoğraf ve videoları gösteriyor. "Saved" akışı, daha sonra bakmak üzere kaydettiğiniz 360 derecelik içeriği saklarken "Timeline", kendi 360 derecelik görüntülerinizi paylaşmanıza izin veriyor.

Facebook 360: Facebook'tan VR'a Özel Yeni Uygulama!

Yeni bir keşif olmasa da Facebook 360 ile gönderilerle etkileşimde bulunabiliyor ve gönderileri kendi akışınızda paylaşabiliyorsunuz. Facebook, uygulamanın sunduğu sosyal işlevleri yakında daha da genişleteceğini söylüyor.

Facebook 360'ı indirmek için Gear VR destekli Samsung telefonunuzda Oculus uygulamasını açın ve "Facebook 360"ı aratın veya Oculus web sitesini ziyaret edin.

Okuyucu Yorumları