Facebook 6 milyon kullanıcı mı kaybetti?

Facebook'ta yine bilmece gibi işler oluyor... İşte bir anda herkesin dikkatini çeken söylenti...

Facebook'a bir şeyler oluyor!

Inside Facebook adlı web sitesine göre Facebook'un dünya çapındaki büyüme hızı yavaşladı. Site, Haziran başında 687 milyon kullanıcıya sahip olan Facebook'un Mayıs'ta 11.8 milyon, Nisan'da ise 13.9 milyon kullanıcıyı kendine kattığını söylüyor. Ancak siteye göre Facebook, geçen 12 ayda her ay 20 milyon kullanıcı kazanıyordu.

Inside Facebook'a göre kaybedilen kullanıcıların nedeni ABD'den gelen kayıtlardaki düşüş. İddiaya göre ABD'li Facebook üyesi sayısı, Mayıs'ta 155.2 milyon'dan 149.4 milyon'a geriledi. Kanada'da, İngiltere'de ve Rusya'da da düşüş olduğu söylenenler arasında.

Ancak sitede yayınlanan diğer bir yazıda, Facebook'a yakın bir kişinin 'Facebook ABD'de hala büyüyor' dediği iddia ediliyor.

Facebook'tan düşüş iddialarına cevap

Facebook'tan düşüş iddialarına cevap
Diğer araştırma şirketlerine göre Facebook aynı dönemde büyüdü

Üçüncü parti istatistiklere genellikle cevap vermeyen Facebook, Inside Facebook tarafından yayınlanan bu veriler hakkında bu kez yorum yapmayı tercih etti:

'Zaman zaman Facebook'un bazı bölgelerde kullanıcı kaybettiğine dair yazılar görüyoruz. Bu raporların bazıları reklam aracımız ile elde ediliyor. Bu araç, Facebook reklamlarına erişimi geniş bir şekilde tahmin ediyor ve Facebook'un büyümesi hakkında yorum yapmak üzere tasarlanmamıştır.'

'Büyüme hızımızdan ve kullanıcıların Facebook'a katılımından çok memnunuz. Aktif üyelerimizin yarısından fazlası, Facebook'a her gün oturum açıyor.'

comScore'a göre ise sitede harcanan ortalama süre de 21 dakikadan 25 dakikaya çıkmış bulunuyor (Aralık 2009'dan Aralık 2010'a).

Okuyucu Yorumları