Facebook'a "Beğenmedim" düğmesi geliyor!

FacebooK'ta "beğendim" yerine "beğenmedim" demek isteyenler için iyi haber!

"Beğenmedim" düğmesi geliyor!

Facebook'ta uzun zamandır, "beğenmedim" düğmesi için bir talep vardı. Ancak Facebook yönetimi, bu düğmenin insanları taciz etmek, rahatsız etmek için kolayca bir silaha dönüşmesinden korktuğu için "beğenmedim / dislike" düğmesini devreye sokmuyorlardı. Fakat işler değişmiş gibi görünüyor. Facebook'un Messenger uygulamasına gelen güncellemede, "dislike" düğmesi; daha doğrusu "şimdilik" simgesi, ortaya çıktı. Sadece Messenger ile sınırlı olan yeni simgenin, yakında tüm Facebook'ta "gerçek bir düğme" olarak kullanıma gireceğini tahmin etmek zor değil.

Simgenin ilk defa Messenger'da ortaya çıkması ise, Facebook yöneticilerinin konu hakkında geri bildirim alarak tepkileri ölçmek istemesi olarak yorumlanıyor. Eğer çok sayıda kullanıcı rahatsız olur da şikayet ederse, "beğenmedim" çalışmalarının ömrü çok uzun olmayabilir.

Facebook'un aksine, YouTube'da "beğenmedim" düğmesi uzun zamandır kullanılıyor ve bu düğme içerik sahiplerini çok rahatsız etmiyor. Tartışmalarda ara sıra "beğenmeyenlerin neyi beğenmediğini merak ediyorum?" gibi yorumlar görülebiliyor ancak YouTube'da beğenilmeme korkusu ile içerik yüklemekten vazgeçen kullanıcılar gibi sorunlar ortaya çıkmadığı için Facebook'un da "beğenmedim" düğmesi korkusunu yenerek artık sitede ona yer vereceği düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları