Facebook'a beklenen özellik geldi ama...

Facebook'ta uzun süredir beklenen özellik sonunda geldi, büyük tartışmaları da yanında getirdi!

Beklenen özellik geldi ama...

Geçtiğimiz Aralık ayında Birleşik Devletler'deki Facebook kullanıcılarının hizmetine sunulan yüz tanıma teknolojisi artık tüm dünyadaki Facebook kullanıcılarının hizmetinde. Yüz tanıma teknolojisi sayesinde, sosyal ağa eklenen fotoğrafları tek tek etiketlemek yerine Facebook fotoğraftaki yüzleri sizin için tanıyor.

Sessiz sedasız dünyanın en çok kullanıcısına sahip sosyal ağa eklenen bu yeni özellik ayrıca Facebook'la ilgili başka bir tartışmayı daha alevlendirdi; Gizlilik. Facebook, kullanıcılara haber vermeden bu özelliği varsayılan şekilde açık hale getirdi. Özellikle güvenlik uzmanı Graham Cluely'nin gözünden kaçmayan bu durum için güvenlik uzmanı şunları söyledi; "Ne yazık ki bir kez daha, Facebook kişisel bilgileri varsayılan şekilde paylaşıyor. Birçok kişi, nasıl göründüklerinin Facebook tarafından bilinmesinden ve bu bilginin izinsiz kullanılmasından rahatsız olacaktır."

Açık olan bu özelliği kapatmak istiyorsanız, gizlilik seçeneklerine girip "fotoğraflarımı arkadaşlarıma öner" seçeneğini devredışı bırakmanız yeterli.

Okuyucu Yorumları