Facebook'a devlerden büyük tepki!

Facebook'un başı şimdi de iş dünyası ile dertte: Sosyal ağ şirketleri gerçekten tehdit mi ediyor?

Facebook'a büyük tepki!

Hatırlayacağınız gibi Facebook bir süre önce kullanıcıların sayfalarını kendi isimlerini ile ilişkilendirme imkanı sunmuştu. Fakat bu özel kullanıcı isimlerine sahip sayfalar, akıllara markaların haklarının nasıl korunacağı sorusunu getirmişti. Facebook bu konuda firmaların içini rahatlatmak için özel bir uygulama geliştirmiş ve ön kayıt için başvuran firmaların markalarını koruyabileceğini açıklamıştı.

Fakat bu konuyu ilgilendiren kullanıcı sözleşmesindeki ufak bir madde pek çok kişinin gözünden kaçmış gibi görünüyor. Bu maddeye göre markalarını koruma altına almak için başvurmuş olan pek çok dev firma için bu ön kayıt yeterli değil. Firmaların ayrıca markaları için bir Facebook sayfası da hazırlaması gerekiyor. Facebook'ta yer almak istemeyen firmaların marka isimleri ise koruma altına alınmıyor ve sonrasında benzer isme sahip herhangi biri tarafından kullanılabiliyor.

Özellikle Avrupa'da pek çok firma bu zorunlu Facebook sayfası hazırlama konusuna büyük tepki gösteriyor. Facebook'un bu uygulamasını bir anlamda, firmaları sitede resmi bir sayfa oluşturmamaları durumunda marka isimlerini başkalarına vermekle tehdit ettiği şeklinde yorumluyorlar.

Okuyucu Yorumları