Facebook'a dost kazığı!

Facebook'un, yaşadığı zor günlerden çıkmaya çalışırken yediği bu darbe çok konuşulacak!

Facebook'a dost kazığı!

Facebook, bu yılın başlarında kapılarını halka açmış ve önemli miktarda hisse satışı gerçekleştirmişti. Ancak aradan geçen zaman, Facebook'a beklediğini veremedi; hisseler hızla değer kaybetti.

Geçtiğimiz günlerde hisseler için koyulan satış yasağının kalkması ile Microsoft'un sahip olduğu Facebook hisselerinin yüzde 20'sini satmasıysa, Facebook için son darbe oldu. 2007 yılında Facebook'a yatırım yapan Microsoft, bu satışla kar etse de, Facebook için hiç de iyi bir gelişme olmadı bu satış.

Washington Post'ta yayınlanan habere göre, Microsoft, Facebook üzerinde sahip olduğu 6.6 milyon dolarlık hissesini sattı ki bu rakam MS'in sahip olduğu hisselerin sadece yüzde 20'sine tekabül ediyor. Bir internet sitesinin iddiasına göreyse MS yaptığı hisse satışlarıyla yaklaşık 249 milyon doları cebine indirdi.

Kısacası Facebook'un büyük hissedarlarından birisi olan Microsoft da yavaş yavaş internet devinden elini ayağını çekmeye başlamış gibi gözüküyor. Bu da Facebook hisselerinin daha ne kadar kötüye gidebileceğinin önemli bir işareti.

Okuyucu Yorumları