Facebook'a öfke yağıyor. Peki ama neden?

Facebook'taki en son tasarım değişiklikleri ve kızgın kullanıcılardan mesajlar. Hepsi burada...

Facebook'a öfke yağıyor!

Facebook'un ana sayfasında yapacağı değişiklikleri sizlere daha önce yaptığımız haberlerde duyurmuştuk. Facebook'ta daha önce bahsettiğimiz değişiklikler sonunda gerçekleşti.

Ana sayfada iki haber kaynağı yer alıyor, bunlardan biri son 24 saat içerisindeki en ilginç içeriği gösteriyor, diğeri ise gerçek zamanlı olarak yapılan güncellemeleri sunuyor.

Facebook geliştiricisi Raylene Yung "Gerçek zamanlı olarak paylaşılanları görebilmek son derece önemli. Bununla birlikte diğer ilginç içeriği de kaçırmadığınızdan emin olmak istedik" diyor.

Yung "Kullanıcılarımızdan gelen istekler ve yeni tasarımlar üzerinde yaptığımız denemeler sonucunda bugün gördüğünüz değişiklikleri yapmaya karar verdik" diyerek sözlerini sürdürdü.

Facebook'un yeni yüzüne karşı tepkiler

Facebook'un yeni yüzüne karşı tepkiler
Kullanıcılar değişimden rahatsız

Yung, Facebook'un haber kaynağına etiketlenen fotoğraflar, hayran sayfalarındaki güncellemeler, davetler ve yeni arkadaşları da eklediğini belirtti.

Yung geleceğini bildiği şikayetleri daha en başından önlemek için bu güncellemenin Facebook'u "daha değerli bir tecrübe" haline getireceğini vurguladı. Ama bu gelen şikayetleri engelleyemedi. Pek çok kullanıcı yeni arayüzden nefret ettiğini ve Facebook'u bu arayüz değişmezse terk edeceğini açıkça söylüyor. Bununla birlikte Facebook'un kullanıcı sayısı durmadan artıyor.

İşte kullanıcı tepkilerinden bazıları:
"Arkadaşlarımın ne eklediğini de görmek istemiyorum ki. Yer harcıyor, sayfa geç yüklüyor başka da bir işe yaramıyor."

"Bu arayüz değişmezse Facebook hesabımı silerim, öncekine zor alıştım zaten..."

"Twitter'a benzemiş, hiç hoşlanmam Twitter'dan! İlk Facebook'u özledim"

Okuyucu Yorumları