Facebook'a uzak diyarlardan destek...

Son günlerde maddi destek arayan Facebook, aradığı desteği uzak diyarlarda buldu...

Facebook'a hayat öpücüğü!

Rusya'nın en büyük e-posta servisi olan Mail.Ru sitesinin de sahibi olan Digital Sky Technologies firması Facebook'un imtiyazlı hisseleri için 200 milyon dolarlık bir teklif yaptı. Eğer anlaşma gerçekleşirse Facebook'un değeri 10 milyar dolara yükselecek. 200 milyon Facebook kullanıcısı olduğunu düşünürsek bu her kullanıcının şirkete 50 dolar değer kazandırdığı demek.

Facebook özel bir şirket olduğu için mali işlerini paylaşmıyor. Ama Facebook'un sahibi Zuckerberg'in bir süredir şirketinin anaparasını yükseltmek için görüşmeler yaptığı biliniyordu. Bu yüzden teklifin kabul edilebileceğini söylemek yanlış olmaz. Zaten Facebook'tan yapılan açıklamalar şartların uygun olması durumunda Facebook'un hareket olanağını arttırmak için teklifin kabul edilebileceğin yönünde. Şirketin son günlerde Yelp sosyal arama motorunu almayı düşündüğü de söylentiler arasında.

Facebook'a en son yatırım 2007 yılında Microsoft'tan gelmişti. 240 milyon dolar ödeyen Bill Gates, şirketin değerini 15 milyar dolara yükselterek %1,6 paya sahip olmuştu. Facebook'un kullanıcı sayısı o zamandan beri ikiye katlandı, ama buna rağmen değeri düştü. Bu da ilginç bir gelişme.

Okuyucu Yorumları