Facebook, arama işlevini genişletti!

Facebook'un arama işlevi, artık çok daha geniş kapsamlı aramalar yapacak!

Facebook "genişletti"

Facebook, arama işlevinin kapsamını genişlettiğini, artık sosyal ağda kullanıcılar tarafından paylaşılan 2 trilyon gönderinin aramaya dahil olacağını duyurdu.

Arama işlevi şimdiye kadar sadece arkadaşlara, gruplara ve konumlara özeldi. Bu duyuruyla birlikte arama, sosyal ağdaki yabancılar dahil herkesi kapsayacak. Google'da olduğu gibi Facebook'un sitesindeki veya mobil uygulamasındaki arama çubuğunu kullanarak popüler konuları veya terimleri arayabileceksiniz. Facebook siz yazarken popüler konular ve terimlerle ilgili önerilerde de bulunacak.

Sonuçlar makaleler, alıntılar, videolar, yorumlar ve arkadaşlarınızın paylaştığı ilgili gönderiler, gruplar ve Facebook'un 1,5 milyar kullanıcısını kapsayacak. Gönderilerinizin yabancılar tarafından bulunmasını istemiyorsanız, bunun için gizlilik ayarlarına giderek gerekli kısıtlamaları yapabilirsiniz.

Yeni arama işlevi, ilk olarak masaüstünde, iOS'ta ve Android'de "ABD İngilizce" dilini seçenlere açılacak. Yeni işlevle ilgili detaylar için Facebook'un bu gönderisine göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları