Facebook arkadaşınızı tanıyın

Facebook'ta size gelen arkadaşlık isteklerini kabul etmeden önce en çok neye bakıyoruz?

Facebook arkadaşınızı tanıyın

Facebook artık hayatımızın bir parçası, bu bir gerçek. Özellikle facebook kullanıcıları, bilgisayarlarının başına oturduğu anda siteye girmeden edemiyorlar.

Peki, facebook üzerinden birisiyle arkadaş olmak istediğinizde ya da birisi size arkadaşlık gönderdiğinde ilk olarak neye bakıyorsunuz? Missouri Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırmaya göre doğrudan kişinin profil resmine yapılan yorumlar, insanların en çok dikkatini çeken nokta. Yazılan yorumlar, kişiye karşı fiziksel ve sosyal açıdan bir anlam yüklediği gibi, aynı zamanda da kişisel çekicilik katıyor.

Doktora çalışmasını sürdüren Seoyeon Hong ve Yrd. Doç. olan Kevin Wise, profil resimlerinin altında olumlu yorumlar olan insanların, bakan kişi tarafından daha çekici bulunduğunu iddia ediyorlar. Bunun haricinde çalışmasında birçok farklı insanı denek olarak kullanan Hong, kendilerine envai çeşit facebook profil resmi gösterdi. Sonuç olarak sadece "kafa" resmindense daha çok spor yapan atletler ve de müzik aleti çalan insan resimlerinin onlarca kat daha fazla dikkat çekici olduğu ortaya çıktı.

Okuyucu Yorumları