Facebook, Beyin Tarama ve Fazlasının Peşinde!

Facebook, sosyal ağ olmaktan çok daha öteye geçiyor: Yeni hedef, beyin tarama!

Facebook'un beyin tarama hayali!

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, artık donanımlara da ilgi duyuyor. Oculus sanal gerçeklik platformunun sahibi olan firma, şu sıralar yeni bir teknolojiyle ilgileniyor: Beyin tarama.

Business Insider kaynaklarına göre Facebook'un donanım odaklı Building 8 takımı, önümüzdeki ay düzenlenecek olan F8 geliştirici konferansında yeni donanımlarını gösterecek. Business Insider'ın kaynaklarına göre bu donanımlar arasında bir artırılmış gerçeklik cihazı olabilir. Google'ın gelişmiş projeler bölümünün eski başkanı, Building 8 takımının lideri Regina Dugan son paylaşımında, fiziksel olarak aynı odada bulunmayan kişilerle bağlantı kurmaya yönelik "donanımsal geliştirmelerden" bahsetti.

Firmanın beyin tarama teknolojisi üzerinde çalıştığına dair dedikodular da var. İşe alınan yeni çalışanlar ise Facebook'un drone'lar ve internet bağlantısı sağlamaya yönelik UAV'ler üzerinde kafa patlattığının ipucunu veriyor. Son olarak Facebook'un tıbbi bazı cihazlar üzerinde çalıştığına dair işaretler de var. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde bu seneki F8 konferansı, Zuckerberg'in uzun vadeli planlarını net biçimde gösteren bir etkinliğe dönüşebilir.

Okuyucu Yorumları